Netflixin vahva tulos positiivista teknologiaosakkeille ja osakemarkkinoille

Suoratoistettavien videopalveluiden jättiläinen Netflix julkisti Q3 tuloksensa eilen. Tulos löi sekä analyytikoiden, että Netflixin oman kasvuennusteen reilusti. Tulevatko seuraavat 100 miljoonaa käyttäjää Aasiasta?

Tatu Ronkainen
Tatu Ronkainen

Suoratoistettavien videopalveluiden jättiläinen Netflix julkisti Q3 tuloksensa eilen. Tulos löi sekä analyytikoiden, että Netflixin oman kasvuennusteen reilusti. Tulevatko seuraavat 100 miljoonaa käyttäjää Aasiasta?

Netflixin kävijämäärät kääntyivät nousuun

Suoratoistettavien videopalveluiden jättiläinen Netflix julkisti Q3 tuloksensa eilen. Tulos löi sekä analyytikoiden, että Netflixin oman kasvuennusteen reilusti. Netflixiin liittyi Q3 aikana 6.96 miljoonaa uutta käyttäjää: 1.09 miljoonaa Yhdysvalloissa ja 5.87 miljoonaa muilla markkinoilla. Netflixin tulos Q3:lla oli $403 miljoonaa, joka tarkoittaa 89 sentin osakekohtaista tulosta (EPS) analyytikoiden ennustaessa $0.68 EPS:ää. Vuoden takainen tulos oli $129.6 miljoonaa ($0.29 EPS).

Ennusteet käyttäjien osalta olivat maltilliset Q2:n epäonnistumisen jälkeen: analyytikot ennustivat 5.32 miljoonaa uutta käyttäjää ja Netflix itse viittä miljoonaa. Edellisellä kvartaalilla ennusteet olivat 6.2 miljoonassa, uusien kävijöiden määrän jäädessä vain 5.15 miljoonaan. Tämä sai osakkeen syöksymään alaspäin kesällä vaikka Netflix itse mainitsikin, että aikaisemminkin Q2 tulokset ovat olleet yritykselle vaikeasti ennustettavissa.

Vuoden 2018 aikana Netflixin arvioidaan käyttävän noin $8 miljardia omaan sisällöntuotantoon ja yritys ilmoittaa, että aggressiivinen rahankäyttö itse tuotettuun sisältöön jatkuu myös tulevaisuudessa. Tätä vaatii osittain myös EU:n lainsäädäntö, joka edellyttää suoratoistopalveluilta, että vähintään 30% niiden näyttämästä sisällöstä tulee olla Euroopassa tuotettua. Voidaankin siis olettaa, että Netflix lisää tuotantopanostuksiaan myös Euroopassa.

Kasvua Aasiasta

Yhdysvaltojen markkinan kypsyessä Netflixin on haettava kasvua muualta. Netflix itse arvioikin, että seuraavat 100 miljoonaa käyttäjää yritys saavuttaa Aasian markkinoilta. Toistaiseksi yrityksen markkinapenetraatio on pientä Japanissa ja Intiassa, mutta Q3 kasvu Aasiassa osoittaa, että markkinapotentiaalia ja kysyntää riittää. Hidastuvaa käyttäjäkasvua kypsillä markkinoilla Netflix pyrkii suitsimaan yhteistyöllä kaapeli- ja mobiilioperaattorien kanssa, joka mahdollistaa sovelluksen esiasennukset ja kytkypalvelut uusiin puhelimiin ja kaapeliliittymiin.

Kävijämäärät eivät kuitenkaan ole kaikki kaikessa Netflixin osalta. Koska palvelun hinta on eri riippuen tilaajan kotimaasta, täytyykin pitää mielessä, että miljoona uutta käyttäjää Aasiassa ei täysin vastaa miljoonaa uutta käyttäjää Yhdysvalloissa. Kävijämäärien lyödessä ennusteet hidastui kuitenkin keskimääräisen myyntihinnan kasvu 13%:sta 11%:in, mikä selittyy osittain palvelun hintaerolla ja osittain sillä, että käyttäjät Pohjois-Amerikan ja Euroopan ulkopuolella eivät välttämättä valitse HD tai UHD-tasoista palvelua. Vuoden 2018 viimeiselle kvartaalille Netflix odottaa lisää hyviä uutisia: oman arvionsa mukaan maksavien käyttäjien määrä tulee kasvamaan 7.6 miljoonalla, kokonaiskäyttäjämäärän kasvaessa 9.4 miljoonalla. Netflix ilmoitti myös, että jatkossa se keskittyy arvioimaan ainoastaan maksavien käyttäjien määrää.

Netflixin tulos tärkeä osakemarkkinoille

Netflixin tulos oli yksi tämän tuloskauden tärkeimmistä. Teknologiasektori on ollut kesästä lähtien paineessa ja etenkin lokakuun alkupuoli sivalsi teknologiayhtiöiden markkina-arvoista satoja miljardeja. Netflix palautti uskon tekno-osakkeisiin ja voi ennakoida positiivista myös Facebookille sekä tulevaisuuden FAANG-yhtiöille.

Seuraa tuloskautta

Seuraa suomalaisten osakkeiden tuloskautta Sijoittaja.fi:ssä. Tulosseurantataulukosta saat nopean käsityksen, missä suomalaisten osakkeiden tuloskaudella mennään. Näet mitkä osakkeet ylittivät odotukset, ja milloin loput tulokset julkistetaan.

  • Osavuosikalenteri
  • Liikevaihto- ja liiketulosennusteet
  • Toteutuneet liikevaihdot, tulokset ja yhtiön suoritus

Näin seuraat tuloskautta Sijoittaja.fi:ssä

Sinua voisi kiinnostaa
Helsingin pörssi
TOP 10 -osakkeet, jotka löytyvät parhaiden salkunhoitajien salkuista
Tekoälymegatrendin kärkiyhtiön Nvidian tulos Timo Heikkilän analyysissa – SIJOITTAJA -podcast 34
Viikon laatuosake: Marimekko tähtää kannattavaan kasvuun
Sijoittajan valinnat