FED on odottavalla kannalla – korkotasoennusteet laskussa

FED piti ohjauskoron ennallaan ja seuraa talouden tilannetta. Markkinat ovat pessimistisempiä talouden suunnan kehityksestä ja koronnostovauhdista.

Sami Väänänen
Sami Väänänen

FED piti ohjauskoron ennallaan ja seuraa talouden tilannetta. Markkinat ovat pessimistisempiä talouden suunnan kehityksestä ja koronnostovauhdista.

FED noudattaa aiempaa linjaa

Fed kokousti eilen 30.1. Korkoa ei odotetusti nostettu 2,25-2,50 % tasolta. Fed arvioi kahta koronnostoa tälle vuodelle. Ennen joulukuista kokousta Fed oli vielä kolmen koronnoston kannalla. Joulukuussa pääjohtaja Powell linjasi keskuspankin politiikaksi neutraalin. Eli ei selkeää elvyttävää tai kiristävää rahapolitiikkaa. Sama linjaus jatkui eilisessä kokouksessa.

Kukaan ei tosin usko, että Fed tekisi kahta koronnostoa vuonna 2019. Pääjohtaja Powell on viestynyt Fedin strategian olevan riippuvaista talousdatasta. Markkinat eivät usko, että Fed nostaa korkoa lainkaan vuonna 2019. Fed Funds futuureista mitattuna (sininen käyrä) markkinat odottavat korkotason huipun jäävän vuoteen 2019. Vuosille 2020 ja 2021 odotetaan laskevaa korkotasoa. Markkinat ovat siis huomattavasti pessimistisempiä kuin fedin jäsenten mediaaniennuste (punainen viiva).

Nykyisessä talous- ja korkotilanteessa sitoutuminen koronnostoihin olisi kiristävä toimenpide. Dollari vahvistuisi, luottotappio-odotukset kasvaisivat ja jo tiukassa tilanteessa olevat korkoherkät toimialat joutuisivat ongelmiin. Pieni paussi koronnostoista antaisi markkinoille nyt aikaa sopeutua uuteen tilanteeseen. Onkin mahdollista, että Fedin jäsenet laskevat korkoennusteitansa lähemmäksi markkinoiden ennusteita. Jos Fed pitää kiinni ennusteesta ja nostaa korkoja kahdesti, se otettaisiin osakemarkkinoilla negatiivisesti vastaan nykyisessä talous- ja markkinatilanteessa.

Katso Fedin korkoennusteet ja seuraa tilannetta Markkinaympäristössä

Lisää apuja markkinatilanteen hahmottamiseen ja sijoitussalkun riskienhallintaan saat hyödyntämällä rakentamiamme talous- ja riski-indikaattoreita. Seuraamalla säännöllisesti Markkinaympäristöä voit välttää pahimmat tappiot osakemarkkinoilla ja parantaa pitkän aikavälin tuottojasi.

Voit seurata Markkinaympäristössä mm.:

  • Riski-indikaattoreita, jotka kertovat osakemarkkinan laskun riskistä
  • Suhdanneindikaattoreita, jotka kertovat osakemarkkinan suhdannevaiheesta ja taantuman riskistä
  • Talousindikaattoreita, jotka kertovat kaiken olennaisen taloustilanteesta sijoittajan näkökulmasta
  • Pitkän aikavälin tuotto-odotuksia (osakkeet, korkosijoitukset, kiinteistöt) ja tuottoja
  • Arvostusmittareita eri osakemarkkinoille
  • Suursijoittajien rahavirtoja ja ETF-suosikkeja
  • Sijoittaja.fi:n allokaationäkemystä
  • Nostoja ajankohtaisesta markkinatilanteesta ja houkuttelevista sijoitusmahdollisuuksista
  • Maailman johtavien toimijoiden markkinanäkemyksiä

Siirry uudistettuun markkinaympäristöön tästä!

Sinua voisi kiinnostaa
Markkinakatsaus: onko nyt hyvä hetki sijoittaa osakkeisiin?
Helsingin pörssi on vihdoin kääntynyt – hakannut tuotossa jopa teknologiaosakkeet
Markkinaympäristö: Yhdysvaltojen inflaatio edelliskuuta matalammalla tasolla
Sijoittajan valinnat