Kauppasodassa aselepo – osakkeet vahvassa nousussa

G20-maiden kokousessa saatiin se lopputulos, jota osakemarkkinat ovat janonneet. USA ja Kiina sopivat aselevosta ja haluavat yhdessä tuumin lopettaa kauppasodan. Osakemarkkinat ottivat uutisen positiivisesti vastaan.

Timo Heikkilä
Timo Heikkilä

G20-maiden kokousessa saatiin se lopputulos, jota osakemarkkinat ovat janonneet. USA ja Kiina sopivat aselevosta ja haluavat yhdessä tuumin lopettaa kauppasodan. Osakemarkkinat ottivat uutisen positiivisesti vastaan.

Kauppasodassa aselepo

Donald Trump ja Kiinan presidentti China’s Xi Jinping sopivat aselevosta lauantaina G20-maiden kokouksessa. Olemassa olevat tariffit pysyvät voimassa, mutta uusia tariffeja ei aseteta kiinalaisille eikä USA:laisille tuotteille määrittelemättömän pitkään aikaan. USA:laiset yhtiöt saavat jatkossa harjoittaa jotain liiketoimintaa Huawein kanssa. Kiina ja USA myös sopivat palaavansa neuvottelupöytään pitkän tauon jälkeen. Trumpin mukaan neuvottelut Xin kanssa menivät odotuksia paremmin.

Trumpin hallinto ei ole paljastanut, mitä Kiinan kanssa konkreettisesti on sovittu. Sunnuntaina Trump julisti USA:n voittavan kauppasodan – isosti.

Lopullinen ratkaisu voi olla vielä kaukana edessä, sillä molemmat valtiot haluavat pitää tiukasti kiinni omista tavoitteistaan. Kompromissin löytyminen voi olla vaikeaa. Yritykset ja sijoittajat joutuvat elämään kauppasodan kanssa.

Aasian markkinoista Japani ja Kiina olivat uutisten jälkeen noin 2 %:n nousussa. G20-kokousta odotettiin markkinoilla kuin kuuta nousevaa ja lopputulos oli markkinoille positiivinen yllätys.

Aselepo tuli markkinoille kreivin aikaan, sillä globaali talouskasvu on jatkanut heikentymistään. Useiden maiden ostopäällikköindeksit, mukaan lukien Kiinan, ovat jo taantumalukemissa. Heikko lopputulos G20-kokouksesta olisi todennäköisesti heikentänyt entisestään talousindikaattoreita ja sysännyt osakemarkkinat laskuun.

Nyt markkinoilla on tilaa nousta, ainakin Q2-tuloskauteen saakka. Keskuspankit ovat elvytysmoodissa ja kauppasota halutaan lopettaa. Sijoittajat ovat olleet historiallisen pessimistisiä, joten ilmapiirin muutos voi lisätä rahavirtoja turvasatamista osakkeisiin. Seuraa tilannetta Markkinaympäristöstä.

  • Sijoitusnäkemys
  • Sijoittajan tärkeimmät talous- ja riski-indikaattorit
  • Osakemarkkinoiden arvostusluvut

Siirry uudistettuun markkinaympäristöön tästä!

Sinua voisi kiinnostaa
Helsingin pörssi
TOP 10 -osakkeet, jotka löytyvät parhaiden salkunhoitajien salkuista
Viikon laatuosake: Marimekko tähtää kannattavaan kasvuun
Tekoälyuutiset: Nvidia ja tekoälymarkkina kasvaa edelleen
Sijoittajan valinnat