Tämän vuosikymmenen parhaiten tuottaneet osakkeet

Parhaiten tuottaneet osakkeet ovat tarjonneet tuhansien prosenttien tuoton 2010-luvulla. Mikä yhdistää yhtiöitä ja mitkä ovat parhaiten tuottaneet osakkeet?

Timo Heikkilä
Timo Heikkilä

Parhaiten tuottaneet osakkeet ovat tarjonneet tuhansien prosenttien tuoton 2010-luvulla. Mikä yhdistää yhtiöitä ja mitkä ovat parhaiten tuottaneet osakkeet?

2010-luvun parhaat osakkeet

Kuluva vuosikymmen on loppumaisillaan. Marketwatch listasi 2010-luvun parhaiten tuottaneita osakkeita. Kärkiosakkeet ovat teknologia- ja terveysteknologia-alan yhtiöitä. Kaikki listan osakkeet löytyvät kansainvälisten osakkeiden Osaketyökalusta. Sijoittaja voi siten helposti vertailla osakkeiden pisteytystä, arvostus- ja tunnuslukuja sekä arvioida tulevaa tuottopotentiaalia.

Tutkimme listan parhaiten tuottaneita osakkeita Osaketyökalullamme. Valitsimme parhaiten tuottaneista osakkeista ne, jotka ovat pystyneet korkeaan tuottoon myös kuluneen vuosikymmenen toisella vuosipuoliskolla eli viimeisen viiden vuoden aikana.

Parhaiten tuottaneet osakkeet 2010-luvulla

Parhaiten tuottanut osake on suoratoistopalvelu Netflix. Osakkeen 10 vuoden tuotto on huikea 3 767 %. Myös viimeisen viiden vuoden tuotto on vakuuttava 507 %. Netflix on ollut tuottokone, mutta viimeisen reilun vuoden aikana kone on alkanut yskähdellä. Kilpailu suoratoistomarkkinoilla on kiristynyt, kun sinne ovat rynnineet muun muassa Disney ja Apple. Voikin olla, että Netflix hurja kasvuvauhti hiipuu tulevina vuosina. Vuoden 2020 alku kertoo paljon siitä, miten kilpailu vaikuttaa Netflixin liiketoimintaan.

Marketaxess Holdingsin osake on myös tuottanut yli kolme tuhatta prosenttia 2010-luvulla. Myös viimeisen viiden vuoden tuotto on erinomainen. Osake saa Osaketyökalussamme erinomaiset pisteet. Ainoat heikot kohdat sijoittajan näkökulmasta ovat korkeat arvostusluvut. Yhtiö on kehittänyt kaupankäyntialustan institutionaalisille sijoittajille bondien ja joukkovelkakirjalainojen kaupankäyntiin ja kilpailu tällä alalla on vähäistä.

Abiomed on terveysteknologia-alan yritys, joka on kehittänyt maailman ensimmäisen keinosydämen. Abiomedin osake on tuottanut kuluneella vuosikymmenellä 2121 % ja viimeisen viiden vuoden aikana 430 %. Osake saa työkalussamme kuitenkin keskimääräistä heikommat pisteet. Osakkeen lyhyentähtäimen kurssimomentti on heikko (kuluneen vuoden tuotto -40,3 %) ja volatiliteetti korkea. Analyytikoiden usko tuloskasvun jatkumiseen on pysähtynyt. Osakkeen arvostusluvut ovat kuitenkin edelleen korkeat. Sijoittajan kannattanee odotella tilanteen parantumista ennen mukaan hyppäämistä.

Sinua voisi kiinnostaa
Helsingin pörssi
TOP 10 -osakkeet, jotka löytyvät parhaiden salkunhoitajien salkuista
Viikon laatuosake: Marimekko tähtää kannattavaan kasvuun
Tekoälyuutiset: Nvidia ja tekoälymarkkina kasvaa edelleen
Sijoittajan valinnat