Ostopäällikköindeksit ennakoivat kiihtyvää kasvua – tukee syklisiä osakkeita

Ostopäällikköindeksit ennakoivat talouskasvun kiihtyvän. Se tukee erityisesti syklisiä teollisuuden ja materiaalitsektorin osakkeita.

Timo Heikkilä
Timo Heikkilä

Ostopäällikköindeksit ennakoivat talouskasvun kiihtyvän. Se tukee erityisesti syklisiä teollisuuden ja materiaalitsektorin osakkeita.

Ostopäällikköindeksit nousussa

Markkinaympäristössä sijoittaja voi seurata tärkeimpiä riski- ja talousindikaattoreita. Tärkeimmät indikaattori kertovat sijoittajien riskinottohalukkuuden kasvusta ja globaalin talouskasvun kiihtymisestä.

Siirry Markkinaympäristöön

Ostopäällikköindeksien mukaan maailmantalouden kasvunäkymät ovat jyrkän pudotuksen jälkeen siirtyneet nousuvaihteelle lähes koko maailmassa. Euroalueella on nähtävissä jopa kiihtyvää kasvua. Vain Japanin ja Kreikan taloudet jatkavat hidastumista. Hidastumisen raja on 50.

Teollisuuden näkymien parantuminen tukee syklisiä

Ostopäällikköindeksien vahvistuminen tukee erityisesti syklisiä osakkeita. Näitä ovat teollisuus- ja materiaalit-sektoreiden osakkeet. Sellun hinnannousu onkin näkynyt jo positiivisesti metsäyhtiöiden osakkeissa. Teräsyhtiö Outokumpu antoi positiivisen tulosvaroituksen, mutta kurssi on reagoinut tähän laiskasti. Kaikkien yllätykseksi Outokumpu voikin tässä markkinaympäristössä olla alkuvuoden kurssinousijoita, jos teollisuuden vahva veto jatkuu.

Sijoittaja voi helposti etsiä tiettyjen sektoreiden parhaita osakkeita Osaketyökalulla. Osakkeita voi myös lajitella tunnuslukujen, arvostuskertoimien tai tuottojen perusteella.

Siirry Osaketyökaluun (kansainväliset)

Sijoittaja voi vertailla Osaketyökalulla esimerkiksi saman sektorin osakkeita.

Siirry Osaketyökaluun (suomalaiset)
Sinua voisi kiinnostaa
Helsingin pörssi
TOP 10 -osakkeet, jotka löytyvät parhaiden salkunhoitajien salkuista
Viikon laatuosake: Marimekko tähtää kannattavaan kasvuun
Tekoälyuutiset: Nvidia ja tekoälymarkkina kasvaa edelleen
Sijoittajan valinnat