Nyt kannattaa omistaa Nokiaa

Nokian tulos ylitti analyytikoiden ja markkinoiden odotukset selvästi. Verkkolaitteiden heikko markkinatilanne vaikutti Nokiaan, mutta tulos oli vahva. Lisensointisopimus Applen kanssa oli kvartaalin kohokohta. Nokia on erittäin vahvassa asemassa ja olisi hullua olla omistamatta Nokiaa nyt.

Timo Heikkilä
Timo Heikkilä

Nokian tulos ylitti analyytikoiden ja markkinoiden odotukset selvästi. Verkkolaitteiden heikko markkinatilanne vaikutti Nokiaan, mutta tulos oli vahva. Lisensointisopimus Applen kanssa oli kvartaalin kohokohta. Nokia on erittäin vahvassa asemassa ja olisi hullua olla omistamatta Nokiaa nyt.

Nokian tulos

Nokian liikevaihto oli 5 629 M€ (analyytikoiden ennuste 5 623 M€) ja ei-IFRS-liikevoitto 574 M€ (ennuste 476 M€). Nokian liikevaihto laski 1 %:n vertailukaudesta, ei-IFRS-liikevoitto nousi 73 %. Verkkoliiketoiminnan liikevaihto laski 5 % ja ei-IFRS-liikevoitto nousi 30 %. Technologiesin liikevaihto nousi 90 % ja ei-IFRS-liikevoitto nousi 158 %. Apple-sopimus toi arviolta 70 M€:n kertaerän Technologiesin liikevaihtoon ja -voittoon.

Johdon mukaan verkkoliiketoiminnan tilaukset kasvoivat vuoden ensimmäisellä puoliskolla vuodentakaiseen verrattuna ja yhtiö solmi enemmän merkittäviä sopimuksia ensimmäisellä vuosipuoliskolla kuin edellisen vuoden vastaavana ajanjaksona. Johdon mukaan Nokia on uusien tuotteidensa myötä vahvassa kilpailuasemassa ensi vuonna, kun tuotteet tulevat saataville. 

Markkinaolosuhteiden arvioidaan olevan hieman ennakoitua haastavammat ensisijaisella kohdemarkkinalla verkkoliiketoiminnassa. Tämänhetkisen arvion mukaan markkinan supistuminen on 3-5 prosentin paikkeilla. Johto näkee lisäksi Yhdysvalloissa, Kiinassa ja Japanissa merkkejä 5G:n kehityksen nopeuttamisesta sekä merkittävien käyttöönottojen aloittamisesta vuonna 2019. Johto on syystä optimistinen Nokian suorituskyvyn suhteen. Verkkoliiketoiminnan ei-IFRS-liikevoitto-%:n arvioidaan olevan edelleen 8-10 %. Technologiesista ei annettu arvioita, mutta näkymät ovat Apple- ja Xiaom-sopimusten myötä positiiviset.

Miksi Nokiaa kannattaa omistaa juuri nyt

  • Markkinatilanteesta johtuen osakkeen arvostus houkutteleva
  • Nokia jyrännyt markkinajohtaja Ericssonin, mikä osoitus Nokian erinomaisesta suorituskyvystä ja verkkoliiketoiminnan strategian toimivuudesta
  • Kannattavuus pysynyt hyvänä, 8,3 %:ia ensimmäisellä vuosipuoliskolla, mikä 2,3 %-yksikköä korkeampi, vaikka liikevaihto laskenut vertailukaudesta
  • Nokia erinomaisissa asemissa, kun verkkoliiketoiminnan markkina lähtee jälleen kasvuun
  • 5G kiihdyttää markkinakasvua ja Yhdysvalloissa, Kiinassa ja Japanissa merkkejä 5G:n käyttöönottojen aloittamisesta vuonna 2019
  • Technologiesin strategia toimii ja Nokia sopi kaksi uutta patenttilisensointi- ja liiketoimintayhteistyösopimusta:
    • yhden Applen kanssa ja toisen Xiaomin kanssa.
    • Apple-sopimuksen kertakorvaus oli Kauppalehden mukaan 1,7 miljardia euroa, joka näkyy tuloutuksen myötä tulevina kvartaaleina Nokian liikevaihdossa ja tuloksessa
    • Oikeudenkäyntikulut laskevat Applen kanssa 0 euroon, kun ne olivat 90 milj. euroa ensimmäisellä vuosipuoliskolla
    • Xiaom-sopimuksesta tuloa tulee Q4:stä lähtien

Nokia-ennusteet

Alla Sijoittaja.fi:n ennusteet Nokialle. Analyytikot tulevat korjaamaan omia tulosennusteitaan ylös päin, mikä tukee osakekurssia.

Sijoittaja voi laskea Nokia-omistuksensa riskiä ajoittamalla ostoja useampaan ajankohtaan. Nokian todellinen tuloksentekokyky nähdään, kun verkkomarkkina lähtee kasvuun. Tämä toteutunee viimeistään vuonna 2019.

Osakkeen riskit

  • Osakemarkkinoiden yleinen lasku
  • Verkkoliiketoiminnan markkinan odotettua suurempi lasku
  • Verkkoliiketoiminnan markkinan heikkeneminen edelleen vuonna 2018

Seuraa tuloskautta

Sinua voisi kiinnostaa
Helsingin pörssi
TOP 10 -osakkeet, jotka löytyvät parhaiden salkunhoitajien salkuista
Haastattelussa Wimaon johto – yritys ratkaisee globaalin muovijäteongelman kannattavasti
Parhaat yhdistelmärahastot
Vertailussa suosituimmat yhdistelmärahastot – katso parhaat!
Sijoittajan valinnat