Analyysissa Nordnetin ETF-kuukausisäästäminen

Nordnet tarjoaa kuukausisäästämistä ETF:iin ja rahastoihin. Analysoimme ja vertailimme kuukausisäästäjälle tarjolla olevat ETF:t. Artikkelissa myös ETF- ja rahastosalkku, joihin kuukausisäästämme itse.

Sijoittaja.fi
Sijoittaja.fi

Nordnet tarjoaa kuukausisäästämistä ETF:iin ja rahastoihin. Analysoimme ja vertailimme kuukausisäästäjälle tarjolla olevat ETF:t. Artikkelissa myös ETF- ja rahastosalkku, joihin kuukausisäästämme itse.

Kuukausisäästämisen hyödyt

Kuukausisäästäminen on helppo tapa kerryttää varallisuutta. Syitä ovat esimerkiksi taloudellisen riippumattomuuden tavoittelu, varautuminen pahan päivän varalle tai eläkkeen turvaaminen. Kuukausisäästämisessä henkilö säästää kuukaudessa tasasumman pitkän ajanjakson ajan. Säästämisen voi tehdä säästötilille, rahastoihin, osakkeisiin tai ETF:iin. Tosin automaattista ETF-kuukausisäästämistä markkinoi aktiivisesti tällä hetkellä vain Nordnet.

Kuukausisäästämisen täysi hyöty tulee korkoa korolle -ilmiöstä

Säästötilille kuukausisäästävä hyötyy ainoastaan siten, että rahaa jää talteen, eikä kaikki mene kulutukseen. Säästötilillä pääoma ei kasva korkoa korolle matalan korkotason vuoksi. Kuukausisäästäjän kannattaakin lähes poikkeuksetta sijoittaa hajautetusti korkean odotetun tuoton sijoituskohteisiin. Helpoin ja joustavin tapa ovat ETF:t ja rahastot. Näissä voi aloittaa pienellä säästösummalla, summa veloitetaan tililtä automaattisesti ja hajautus totetuu.

Korkoa korolle -ilmiön ansiosta jokaisesta kuukausisäästäjästä voi tulla miljonääri. Helpoiten miljonääriksi pääsee, kun aloittaa aikaisin ja on kärsivällinen. Alla olevissa esimerkeissä tuottona on käytetty 7 %:ia. Tavoiteltuun seitsemän prosentin tuottoon voi pitkässä juoksussa päästä sijoittamalla osake-ETF:iin. Myös riskilaina-ETF:t voivat tarjota yli 7 % tuottoa markkinariskien ollessa kohollaan. Viimeisen 20 vuoden aikana osakkeet ovat tuottaneet 6,5 % ja korkosijoitukset 4,4 %. Tällä hetkellä tuotto-odotukset seuraavalle 10 vuodelle ovat osakemarkkinoilla historiallisia tuottoja alempana. Osassa korkosijoituksista tuotto-odotukset ovat vastaavasti jopa negatiiviset.

  • Säästää 100 euroa kuukaudessa ikävuodet 0–18 v (sininen viiva)
  • Säästää 500 euroa kuukaudessa ikävuodet 20–30 v (vihreä viiva)
  • Säästää 500 euroa kuukaudessa ikävuodet 30–65 v (oranssi viiva)
Korkoa korolle -ilmiö, lapselle säästäminen, eläkesäästäminen, lapsilisän säästäminen
Sinua voisi kiinnostaa
Parhaat yhdistelmärahastot
Vertailussa suosituimmat yhdistelmärahastot – katso parhaat!
Varo näitä!
Näin sijoitat kuin Warren Buffett ja maailman parhaat sijoittajat
Analyysi: Lakot painoivat Wetterin tulosta – liikevaihdossa selvä nousu
Sijoittajan valinnat