Kryptovaluuttasijoittamisen riskit ja mahdollisuudet

Coinmotionin neliosaisen sarjan toisessa osassa keskitytään bitcoinin ja muiden kryptovaluuttojen riskeihin. Miten sijoittaja voi suojautua riskeiltä ja kääntää ne jopa mahdollisuuksiksi?

Vieraileva kirjoittaja
Vieraileva kirjoittaja

Coinmotionin neliosaisen sarjan toisessa osassa keskitytään bitcoinin ja muiden kryptovaluuttojen riskeihin. Miten sijoittaja voi suojautua riskeiltä ja kääntää ne jopa mahdollisuuksiksi?

Kryptovaluuttoja koskevaa uutisointia seuraavalle on selvää, että kryptovaluuttasijoittamisen suurien tuotto-odotusten vastapainona ovat korkeat riskit. Valveutunut sijoittaja ei kuitenkaan hyväksy riskejä sellaisenaan, vaan pyrkii suojautumaan niitä vastaan. Parhaassa tapauksessa taitava sijoittaja onnistuu kääntämään riskin mahdollisuudeksi.

Heiluva kurssi – uhka vai mahdollisuus?

Bitcoinin 60 päivän volatiliteetti suhteessa dollariin on vaihdellut tämän vuoden aikana noin 3 – 8 prosentin välillä. Vaikka volatiliteetti on laskenut huomattavasti valuutan alkuajoista, vaihtelee bitcoinin arvo huomattavasti muita globaaleja maksuvälineitä enemmän.

Etenkin aloittelevan sijoittajan kannattaa keskittää kryptovaluuttasijoitukset vakaimpiin ja volyymiltaan suurimpiin kohteisiin, kuten bitcoiniin ja välttää pienempiä ja riskisempiä altcoineja. Tällöin riski altistua markkinoiden manipuloinnille ja muille riskeille vähenee.

Riskihakuinen ja päiväkauppaa tekevä sijoittaja taas näkee volatiliteetin positiivisena asiana. Se tarjoaa enemmän osto- ja myyntipaikkoja.

Lataa opas kryptovaluutan riskeistä

Coinmotionin laatimassa oppaassa sijoittaja voi perehtyä tarkemmin riskeihin ja niiltä suojautumiseen.

Maksuton opas antaa sinulle hyvät valmiudet ymmärtää kryptovaluuttojen riskejä sekä avaa keinoja riskeiltä suojautumiseksi. Samalla tutkimme riskien kääntöpuolella olevia mahdollisuuksia. Keskeisimmät tarkastelun aiheet ovat volatiliteetti, palveluntarjoajan valinnan merkitys, huijaukset, varkaudet, käyttäjävirheet, marginaalivaluutat, regulaatio ja sijoitusstrategia.

Lataa maksuton opas kryptovaluutan riskeistä!

Oppaan on laatinut Aleksi Koskinen, Customer Experience Manager, Prasos.

Lue myös artikkelisarjan ensimmäinen osa ja lataa opas

Kryptovaluuttojen riskit ja mahdollisuudet -opas on toinen osa neliosaisesta sarjastamme sijoittajan kryptovaluuttaoppaita. Ensimmäinen osa, Johdanto kryptovaluuttoihin, käsitteli sijoittamisen perusasioita yleisellä tasolla.

Liity Coinmotioniin!

Johdanto kryptovaluuttoihin

Kumppaniartikkeli, Coinmotion / Prasos Oy

Sinua voisi kiinnostaa
SIJOITTAJA -podcast
Kryptomarkkinakatsaus ja Bitcoinin puoliintuminen – SIJOITTAJA -podcast 33
Bitcoin maailman tunnetuimpien sijoittajien näkökulmasta
Mitä EU:n MiCA-lainsäädäntö tarkoittaa suomalaiselle kryptosijoittajalle?
Sijoittajan valinnat