Kehittyvät markkinat suursijoittajien suosiossa

Sijoittajat lisäävät panoksiaan osakemarkkinoilla. Etenkin riskisijoitukset ovat olleet suosiossa. Osakesektoreissa rahaa virtaa syklisiin.

Sami Väänänen
Sami Väänänen

Sijoittajat lisäävät panoksiaan osakemarkkinoilla. Etenkin riskisijoitukset ovat olleet suosiossa. Osakesektoreissa rahaa virtaa syklisiin.

Sijoittajat painottavat vahvasti osakkeita

Kahdentoista kuukauden suosituimpien ETF:ien listalla on paljon erinomaisen tehokkaita laajoihin osakeindekseihin sijoittavia ETF:iä. Nämä kaikki ovat hyviä ETF-valintoja myös yksityissijoittajille. Mukana on muun muassa S&P 500 -indeksi ja yrityslainoihin sijoittava iShares Core € Corp Bond.

TOP 10 ETF-uutuudet

Uutuus-ETF:ien listalta löytyy paljon uusia mielenkiintoisia sijoitusideoita. Usein ETF-uutuuksia katsomalla voi nähdä pieniä innovatiivisia ETF:iä kekseliäine sijoitusstrategioineen. Pienet ETF-talot eivät kykene kilpailemaan vakiintuneiden toimijoiden kanssa kustannustehokkuudella, vaan heidän on haastettava vakiokasvot tuoreilla ideoilla.

Kuukauden aikana suosituin uutuus oli UBS:n lanseeraama laajasti maailman osakemarkkinoille hajauttava ja edullinen UBS ETFs MSCI ACWI SF UCITS ETF (ACWUKD).  Toisena suosittujen uutuuksien sijalla on iSharesin lyhyisiin Yhdysvaltojen valtionlainoihin sijoittava ETF. Listalta löytyy myös sijoilta 4 ja 7 lyhyisiin tai lyhyehköihin valtionlainoihin sijoittavia ETF:iä.

12 kuukauden uutuus-ETF:ien joukon kärjessä on UBS:n kustannustehokas ratkaisu kehittyville ja kehittyneille markkinoille. Sijalla 5 on Xtrackersin ESG-kriteerien mukainen ETF Yhdysvaltojen markkinoille ja sijalla 7 on Lyxorin vastuullisen sijoittamisen ETF Euroopan markkinoille. Eksoottisena harvinaisuutena on sijalla 4 oleva Saudi-Arabian markkinoille sijoittava iSharesin ETF.

[/groups_member]

Sinua voisi kiinnostaa
Parhaat yhdistelmärahastot
Vertailussa suosituimmat yhdistelmärahastot – katso parhaat!
Markkinakatsaus: onko nyt hyvä hetki sijoittaa osakkeisiin?
Rahastovertailu – Suomen parhaat osakerahastot juuri nyt
Sijoittajan valinnat