Sijoittajat pakenivat riskimarkkinoilta

Sijoittajat vetivät varallisuuttaan pois riskisijoituksista, mutta maaliskuussa näkyi jo rauhoittumista. Sektorikohtaisesti defensiiviset sektorit ovat olleet voittajia.

Sami Väänänen
Sami Väänänen

Sijoittajat vetivät varallisuuttaan pois riskisijoituksista, mutta maaliskuussa näkyi jo rauhoittumista. Sektorikohtaisesti defensiiviset sektorit ovat olleet voittajia.

Pakoa osakkeista ja riskisijoituksista

Kahdentoista kuukauden suosituimpien ETF:ien listalla on yhä paljon osake-ETF:iä, kuten sijalla 1, 4 ja 7 olevat Yhdysvaltojen S&P 500 -indeksin mukaisesti sijoittavat ETF:t, mutta myös EAFE-markkinoille sijoittava ETF sijalla 6. Koronakriisin edetessä kahdentoista kuukauden suosituimpien ETF:ien joukossa voi näkyä isompia muutoksia.

TOP 10 ETF-uutuudet

Uutuus-ETF:ien listalta löytyy paljon uusia mielenkiintoisia sijoitusideoita. Usein ETF-uutuuksia katsomalla voi nähdä pieniä innovatiivisia ETF:iä kekseliäine sijoitusstrategioineen. Pienet ETF-talot eivät kykene kilpailemaan vakiintuneiden toimijoiden kanssa kustannustehokkuudella, vaan heidän on haastettava vakiokasvot tuoreilla ideoilla.

Kuukauden aikana suosituin uutuus oli Lyxorin ETF, joka sijoittaa Ranskan CAC 40 -indeksin mukaisesti. Syksyllä 2019 lanseerattu Avantiksen uusi ETF-sarja on lyönyt itsensä läpi suosittujen uutuuksien listalta sijoilla 2, 4, 6, 9 ja 10. Nämä ovat kuitenkin listattu Yhdysvalloissa, joten tavanomainen suomalainen yksityissijoittaja näihin ei pääse käsiksi nykyisen säädännön mukaan.

12 kuukauden uutuus-ETF:ien joukosta löytyy sijalta 4 kekseliäistä strategioistaan tutun Global X:n pilvipalveluihin sijoittava Global X Cloud Computing ETF. Sijalla 9 on Lyxorin New Energy ETF, joka sijoittaa yhtiöihin, jotka hyödyntävät vaihtoehtoisia energialähteitä.

[/groups_member]

Sinua voisi kiinnostaa
Parhaat yhdistelmärahastot
Vertailussa suosituimmat yhdistelmärahastot – katso parhaat!
Markkinakatsaus: onko nyt hyvä hetki sijoittaa osakkeisiin?
Rahastovertailu – Suomen parhaat osakerahastot juuri nyt
Sijoittajan valinnat