Alfa Laval muutti ostotarjousta Neleksestä

Alfa Laval kaivoi viimeisen ässän hihasta Neles-yrityskauppakisassa. Valmetilla on vielä mahdollisuus nokittaa, mutta sen pitää tapahtua kiireesti. Muuten Alfa Laval vie voiton.

Timo Heikkilä
Timo Heikkilä

Alfa Laval kaivoi viimeisen ässän hihasta Neles-yrityskauppakisassa. Valmetilla on vielä mahdollisuus nokittaa, mutta sen pitää tapahtua kiireesti. Muuten Alfa Laval vie voiton.

Neles-saaga

Neles-saaga on kestänyt nyt kolme kuukautta. Kirjoitimme aiemmin, että Alfa Lavalin ostotarjous Neleksestä todennäköisesti kaatuu. Näin kävikin, sillä Alfa Laval muutti 15.10.2020 alkuperäistä ostotarjousta. Tässä kaikki aiheeseen liittyvät artikkelimme:

Alfa Lavalin uusi ostotarjous

Alfa Laval AB on ruotsalainen julkinen osakeyhtiö. Alfa Laval ja Neles Oyj ovat 13.7.2020 allekirjoittaneet yhdistymissopimuksen, jota Neleksen hallitus edelleen suosittelee. Ostotarjous on 11,50 euroa per osake käteisenä.

Alfa Laval on päättänyt muuttaa ostotarjouksen vähimmäishyväksyntäehtoa siten, että ostotarjous on pätevästi hyväksytty, jos yli 50 % Neleksen osakkeenomistajista hyväksyy ostotarjouksen. Aiemmin raja oli 2/3 osakkeista ja Valmetin omistaessa 30 % oli käytännössä varmaa, että ostotarjous olisi kaatunut. Tarjousaikaa jatkettiin 30.10.2020 asti.

Tiedotteen mukaan, mikäli Ostotarjous toteutetaan, Alfa Laval arvioisi vaihtoehtoja jäljellä olevien Neleksen osakkeiden hankkimiseksi ajan myötä. Mitään päätöksiä koskien tällaisia järjestelyitä ei kuitenkaan ole tehty.

Uusi ostotarjous tarkoittaa sitä, että on suurempi todennäköisyys sille, että Alfa Lavalin ostotarjous menee läpi. Valmet joutuu nyt seuraavan kahden viikon aikana tekemään konkreettisen ehdotuksen tai hyväksymään tappion.

Sinua voisi kiinnostaa
Helsingin pörssi
TOP 10 -osakkeet, jotka löytyvät parhaiden salkunhoitajien salkuista
Haastattelussa Wimaon johto – yritys ratkaisee globaalin muovijäteongelman kannattavasti
Parhaat yhdistelmärahastot
Vertailussa suosituimmat yhdistelmärahastot – katso parhaat!
Sijoittajan valinnat