Turvallisia ja tuottavia sijoitusideoita syksyn epävarmuuteen

Osakemarkkinoiden tunnelma on kääntynyt happamaksi ja epävarmuuden odotetaan jatkuvan koko syksyn. Vaihtoehtoiset sijoituskohteet tarjoavat hyvän tuotto-odotuksen ja tämän hetkiseen markkinatilanteeseen hyvin sopivan sijoitusmuodon.

Timo Heikkilä
Timo Heikkilä

Osakemarkkinoiden tunnelma on kääntynyt happamaksi ja epävarmuuden odotetaan jatkuvan koko syksyn. Vaihtoehtoiset sijoituskohteet tarjoavat hyvän tuotto-odotuksen ja tämän hetkiseen markkinatilanteeseen hyvin sopivan sijoitusmuodon.

Yhteenveto markkinoista

Kirjoitimme eilen markkinakatsauksen. Tässä yhteenveto kirjoituksesta.

  • Riskit ovat edelleen hieman nousussa (osakesijoittajan kannattaa olla normaalia varovaisempi). Lue lisää ja katso indikaattorit markkinaympäristö nyt -osiosta
  • Eurooppa hyötyy elvyttävästä keskuspankkipolitiikasta ja vahvasta dollarista, etenkin kun Kreikka-pelot unohtuvat
  • Osakemarkkinoiden käänteen positiiviseen voi mielestämme laukaista raaka-aineiden hintojen kääntyminen nousuun, koska markkinat tulkitsevat sen merkkinä talousoptimismista
  • Kiina on riski, mikäli valuutan devalvointia jatketaan ja talousennusteita joudutaan edelleen laskemaan
  • Sijoittajan kannattaa pitää hyvin laajasti eri omaisuusluokkiin ja maantieteellisiin alueisiin hajautettua salkkua. Tehokkaimmat ETF:t salkun rakentamiseen löytää ETF-valintatyökalulla tai valmiin salkun ETF-mallisalkuistamme

Hajauta salkku myös vaihtoehtoisiin sijoituskohteisiin

Sijoittaja Platinumissa on mahdollisuus sijoittaa yhteistyökumppaniemme kautta pk-yritysten lainoihin ja vertaislainoihin. Molemmat sijoitusmuodot tarjoavat hajautushyötyä osakemarkkinoihin ja jopa yli 10 %:n vakaata korkotuottoa.

Vertaislainaus

Perustimme Fellow Finance -palveluun 30.000 euron live-salkun. Jäsenemme voivat seurata salkun kehitystä Fellow Financen verkkosivuilla. Salkkumme tuotto on 15,7 % p.a. Sijoituksemme on hajautettu 935 lainaan, joiden keskikorko on 23,01 %. Fellow Financen palvelu on erittäin helppokäyttöinen. Mallisalkkuumme voi tutusta tarkemmin täällä.

Fellow Finance

Sijoittaja.fi:n vuosijäsenille lisätuotto Fellow Financessa

Tähän mennessä useat Sijoittaja.fi:n vuosijäsenet ovat saaneet bonuksen Fellow Financen tileilleen. Vuosijäsenemme saavat seuraavat edut:

  • Platinum-jäsenet saavat jäsenetuna 1,5 %:n ja
  • Sijoittaja.fi -vuosijäsenet saavat 0,75 %:n korotuksen Fellow Financen kautta tehtyjen uusien lainojen määrästä
  • Myös Fellow Financen nykyiset asiakkaat saavat saman edun uusiin sijoituksiin liittymällä Sijoittaja.fi:n vuosijäseneksi
  • Liity jäseneksi tästä!

Yrityslainat

Myös yrityslainoista löytyy useita mielenkiintoisia lainasijoituskohteita. Lainojen korot vaihtelevat 8-11 %:n välillä. Sijoittaja ei maksa sijoituksistaan lainkaan kuluja (kuten ei maksa Fellow Financessakaan).

IQ Payments Oy kehittää turvallisia mobiilimaksamisen ratkaisuja esimerkiksi julkisen liikenteen tarpeisiin. IQ Payments on johtava maksupalveluiden tarjoaja MaaS (mobility-as-a-service)-sektorilla. Yrityksen ohjelmisto toimii kaikilla yleisillä mobiilialustoilla ja on vapaasti ladattavissa sovelluskaupoista ja Amazon.com-kaupasta. iQ Payments Oy on Suomen teknologiajohtaja joustavien mobiilimaksamisen ratkaisuissa liikkumispalveluiden tuottajille.

Yritys hakee toista 50 000€ siltarahoitusta Tekes-projektilleen ja tarjoaa lainalleen 8,00 %:n koron. Omistajat ovat antaneet lainalle 100 %:n takauksen.

Ennen sijoittamista lue tekemämme luottoluokitus, tutustu kohteeseen ja hajauta sijoitukset useaan eri lainaan.

Lainasijoituskohteet löydät täältä!

Sinua voisi kiinnostaa
Katsaus Sijoittaja.fi mallisalkkuihin
Mallisalkkujen huhtikuu – Suomi-osake-mallisalkut pärjäsivät ETF-salkkuja paremmin
Katsaus Sijoittaja.fi mallisalkkuihin
Mallisalkkujen maaliskuu – kaikki salkut plussalla kuun aikana
SijoittajaPro osavuosikatsaus
Salkkukatsaus: listaamattomilla yrityslainoilla yli 10 prosentin tuotto
Sijoittajan valinnat