Tuloskausi on ollut syklisten osakkeiden riemuvoittoa

Syklisten osakkeiden vahva veto on jatkunut tuloskaudella. Ero defensiivisiin on kasvanut. Vertailimme neljää tunnettua kotimaista osaketta.

Timo Heikkilä
Timo Heikkilä

Syklisten osakkeiden vahva veto on jatkunut tuloskaudella. Ero defensiivisiin on kasvanut. Vertailimme neljää tunnettua kotimaista osaketta.

Tällä tuloskaudella sykliset osakkeet ovat lyöneet defensiiviset. Tähän syynä on ollut nopeasti palautunut talous, jonka ansiosta syklisten yhtiöiden liikevaihdot ja tulokset ovat kasvaneet voimakkaasti. Etenkin, kun vertailukautena on ensimmäinen koronakvartaali Q1/2020. Defensiivisten tulostaso on pysynyt hyvänä, mutta se ei ole riittänyt.

Metsä Board vs. KONE

Metsä Boardin liiketoiminta on syklistä ja nyt on sellun ja kartongin noususuhdanne. KONE vastaavasti on defensiivinen. Yhtiöiden tulosraportit otettiin markkinoilla vastaan hyvin eri tavoin. Metsä Boardin selvästi odotuksia parempi tulos palkittiin tukevalla kurssinousulla. Osake on noussut viimeisen kuukauden aikana 12,8 %. KONEen ok-tulos, jossa uudet tilaukset olivat vaisut, palkittiin selvällä kurssilaskulla. Osake on nyt 5 % kuukauden takaista alempana.

Elisa vs. Wärtsilä

Elisan liiketoiminta kestää hyvin laskusuhdanteita. Osake on hyvin defensiivinen. Suoritus Q1:lla oli jälleen vakaa. Silti osake on jatkanut laskutrendissä. Pitkään alamäessä ollut Wärtsilä vastaavasti sai vahvan nosteen tulosraportista. Syynä olivat uudet tilaukset, jotka olivat selvästi Q4-tasoa paremmat. Myös tilaus-laskutus-suhde oli 1,32, mikä kertoo, että liikevaihto kasvaa tulevaisuudessa. Parantuneet näkymät aikaansaivat osakkeen tukevaan nousuun. Wärtsilän osake on nyt 20,4 % korkeammalla kuin kuukausi sitten.

Huomioi trendi salkussa

Olemme jo pitkään suosineet syklisiä osakkeita kohentuneen taloustilanteen vuoksi. Vielä ei ole viitteitä, että trendi olisi katkeamassa. Sijoittajan kannattaa edelleenpainottaa syklisiä, mutta pitää salkussa myös defensiivisempiä. Osaketuotoilla on tapana hakeutua keskiarvoon. Siksi pitkään heikosti tuottaneet sektorit nousevat jossain vaiheessa takaisin suosioon ja päinvastoin. Ennakoimme, että defensiivisten vuoro voisi olla H2:lla. Yksi potentiaalinen on terveydenhuoltosektori, josta kirjoitimme aiemmin. Defensiivisiä osakepoimintoja voi tutkailla tästä artikkelista.

KOKEILE OSAKETYÖKALUA EUROLLA - OSTA TÄSTÄ!
Sinua voisi kiinnostaa
Helsingin pörssi
TOP 10 -osakkeet, jotka löytyvät parhaiden salkunhoitajien salkuista
Haastattelussa Wimaon johto – yritys ratkaisee globaalin muovijäteongelman kannattavasti
Parhaat yhdistelmärahastot
Vertailussa suosituimmat yhdistelmärahastot – katso parhaat!
Sijoittajan valinnat