Viputuotteilla mahdollisuus moninkertaisiin tuottoihin osakkeisiin nähden

Pörssinoteraatuilla viputuotteilla on mahdollisuus saavuttaa moninkertaiset tuotot osakkeisiin nähden. Tuotteita on erilaisia ja sijoittajan on hyvä tietää niihin liittyvät riskit ennen sijoittamista.

Timo Heikkilä
Timo Heikkilä

Pörssinoteraatuilla viputuotteilla on mahdollisuus saavuttaa moninkertaiset tuotot osakkeisiin nähden. Tuotteita on erilaisia ja sijoittajan on hyvä tietää niihin liittyvät riskit ennen sijoittamista.

Pörssinoteraatuilla sijoitustuotteilla voi ottaa näkemystä tietyn kohteen noususta tai laskusta. Sijoittaja voi saada tuottoa esim. siitä, kun Nokian osakekurssi laskee. Tuotteita on erilaisia ja niissä on erilaiset tuotto- ja riskiprofiilit. Ennen sijoittamista tuotteiden ominaisuuksiin kannattaa perehtyä. Viputuotteiden osuus salkusta kannattaa pitää maltillisena.

Nordic Growth Marketin järjestämässä Sijoittajamestari -kilpailussa voit kokeilla viputuotteilla sijoittamista ilman riskiä. Voittajille on luvassa hyvät palkinnot. Kilpailun voittaja saa 100g kultaharkon. Sijoittaja.fi on mukana kisassa. Osallistu kisaan tästä ja haasta Sijoittaja.fi:n tiimi!

Viputuotteiden perusteet

Bull & Bear – sertifikaatit ovat pörssinoteerattuja arvopapereita, jotka mahdollistavat vipuvaikutuksen sijoitukselle. Vipu on kiinteä yhden kaupankäyntipäivän aikana, mutta ei sitä pidemmällä ajanjaksolla.

Pitkällä aikavälillä Bull & Bear –sertifikaatin arvonkehitys saattaa poiketa osakkeen prosentuaalisesta muutoksesta kerrottuna kahdella. Tämä johtuu siitä, että sertifikaatti seuraa osakkeen kehitystä kiinteällä vivulla päivänsisäisesti, ei pidemmällä aikavälillä.

Mitä ovat Unlimited turbos / Mini futures BEST?

Unlimited turbos / Mini futures BEST ovat arvopapereita, jotka mahdollistavat tuoton sekä markkinoiden noustessa että laskiessa. Jos sinulla on käsitys esimerkiksi osakkeen, indeksin, raaka-aineen tai valuutan tulevasta kehityksestä, nämä tuotteet mahdollistavat vivun sijoituksellesi.

Tuotteet tarjoavat mahdollisuuden sijoittaa vaikeapääsyisille markkinoille, kuten raaka-aine- ja valuuttamarkkinoille. Ne ovat myös erinomainen vaihtoehto sijoitusten suojaamiseen tai vivun luomiseen.

Huom! Voit menettää koko sijoituksesi. Mikäli kohde-etuuden arvo saavuttaa stop loss –tason, kaupankäynti tuotteella päättyy ja se erääntyy arvottomana.

Mitä ovat minifutuurit?

Minifutuurit ovat arvopapereita, jotka mahdollistavat tuoton sekä markkinoiden noustessa että laskiessa. Jos sinulla on käsitys esimerkiksi osakkeen, indeksin, raaka-aineen tai valuutan tulevasta kehityksestä, minifutuurit mahdollistavat vivun sijoituksellesi

Myös minifutuureihin sijoittaessa voit menettää koko sijoittamasi pääoman.

Mitä turbowarrantit ovat?

Turbowarrantit ovat arvopapereita, joilla voi vipuvaikutuksen ansiosta saavuttaa huomattavasti korkeampia tuottoja kuin sijoittamalla suoraan kohde-etuuteen. Jos sinulla on selkeä näkemys kohde-etuuden tulevista liikkeistä, voit turbowarrantin avulla saada vipuvaikutusta sijoituksellesi.

Toisin kuin tavallisissa warranteissa, implisiittinen volatiliteetti ei vaikuta turbowarrantin hintaan.

Turbowarrantit seuraavat kohde-etuutensa kurssimuutoksia lähes täydellisesti. Tämä takia hinnoittelu on läpinäkyvää ja helposti ymmärrettävää.

Turbowarranteilla on rajoitettu voimassaoloaika. Viimeisen kaupankäyntipäivän päätteeksi turbowarrantti toteutetaan ja turbowarrantin haltijoille maksetaan lunastushinta.

Knock out –taso: turbowarrantti voi erääntyä ennen päättymispäivää, mikäli kohde-etuuden arvo saavuttaa knock out –tason.

Mitä warrantit ovat?

Warrantit ovat arvopapereita, jotka vipuvaikutuksensa ansiosta mahdollistavat suuremman tuoton kuin sijoittaminen suoraan kohde-etuuteen. Jos sinulla on selkeä näkemys kohde-etuuden tulevasta kehityksestä, voit kohde-etuuden sijaan käydä kauppaa niistä johdetuilla warranteilla, jotka mahdollistavat sijoituksellesi vipuvaikutuksen.

Warranttisijoituksella voit päästä kohde-etuuden tuottoa vastaavaan tulokseen pienemmällä sijoituksella.

Warrantilla on rajoitettu voimassaoloaika.

Sinua voisi kiinnostaa
Sijoittajamestari 2016 – kilpailijoiden parhaat tuotot 19.10.
sijoittajamestari
Päivityksiä Sijoittajamestari-salkussamme
sijoittajamestari
Muutoksia Sijoittajamestari-salkussamme
Sijoittajan valinnat