Päivityksiä Sijoittajamestari-salkussamme

Olemme mukana Sijoittajamestari-kilpailussa. Teemme muutoksia kisasalkkuumme.

Timo Heikkilä
Timo Heikkilä

Olemme mukana Sijoittajamestari-kilpailussa. Teemme muutoksia kisasalkkuumme.

Sijoittajamestari on sijoituskilpailu, jossa käyt kauppaa osakkeilla, indekseillä, valuutoilla ja raaka-aineilla ja voit voittaa 100 grammaa puhdasta kultaa (arvo 3 200 euroa).

Kilpailumme strategia on ollut hajauttava, emmekä ole tavoitelleet maksimaalista tuottoa liiallisella riskinotolla. Strategiamme on osoittanut, että pörssinoteraatuilla tuotteilla rakennetulla salkulla pääsee hyvään tuottoon kohtuullisella riskillä, kun hajautus on huomioitu ja tuotteet valittu huolellisesti. Salkkumme on tuottanut 16 % kahdessa viikossa.

Riski-indikaattorin kehitys

Osakemarkkinanäkemyksemme perustamme riski-indikaattoriin, joka kertoo, ovatko riskit osakemarkkinoilla nousussa vai laskussa. Mikäli riskit nousevat, on suuri todennäköisyys, että kurssit laskevat. Tällöin ostamme kisasalkkuun SHORT- tai BEAR-sijoitustuotteita.

Riskien suunta on edelleen alas päin, joten riskiympäristö tukee osakkeita.

20151015-kokonaisriskiindikaattori

Tuloskausi

Tuloskausi on käynnissä. Olemme julkaisseet alkavasta tuloskaudesta kolme artikkelia:

Tuloskausi tulee vaikuttamaan myös Sijoittajamestari-kilpailuun, koska ensi viikolla iso osa pörssiyhtiöistä julkaisee tuloksensa.

Salkkumuutokset

Pidämme edelleen salkkussa yhdysvaltalaiset teknologiasektorin, joka löytyy Indeksin valintatyökalumme TOP-5:sta, sekä öljyn.

Myimme Fortumin ja ostimme tilalle Huhtamäen Mini Futuuria. Huhtamäki julkaisee tuloksensa 22.10. Viime kvartaali oli Huhtamäeltä erinomainen. Toivottavasti sama trendi jatkuu.

Pidämme edelleen Nesteen warrantin. Osakkeella on hyvä lyhyen tähtäimen kurssimomentti ja osake on potentiaaliset kurssinousijat TOP-10 -listalla. DAX:sta emme ota edelleenkään näkemystä, vaan pidämme cashina. Riski-indikaattori tukisi osakemarkkinoita, mutta Saksan markkina on VW-skandaalin vuoksi hankala ja tekniset indikaattorit tukevat laskua

Sijoittajamestari

Sinua voisi kiinnostaa
Sijoittajamestari 2016 – kilpailijoiden parhaat tuotot 19.10.
sijoittajamestari
Muutoksia Sijoittajamestari-salkussamme
sijoittajamestari
Tässä sijoituskohteemme Sijoittajamestari-kilpailuun
Sijoittajan valinnat