Markkinat laskussa – mikä osakestrategia toimii laskumarkkinassa?

Sijoitusvuodesta on tulossa pomppuisa. Sijoittajan kannattaa varautua korkeaan kurssiheiluntaan. Mitkä osakestrategiat toimivat tällaisessa markkinaympäristössä?

Timo Heikkilä
Timo Heikkilä

Sijoitusvuodesta on tulossa pomppuisa. Sijoittajan kannattaa varautua korkeaan kurssiheiluntaan. Mitkä osakestrategiat toimivat tällaisessa markkinaympäristössä?

Osakemarkkinat ovat kautta linjan voimakkaassa laskussa. Sijoittajalta kysytään kylmiä hermoja. Pitäisikö kaikki myydä, kuten RBS kehottaa vai odottaa tilanteen kehittymistä?

Valitettavasti kenelläkään ei ole kristallipalloa. Olemme ennakoineet, että sijoitusvuodesta tulee pomppuisa. Seuraamme riski-indikaattoreita, jotka ovat mielestämme parhaat indikaattorit kertomaan, kannattaako osakesijoitusten osuutta omassa sijoitussalkussa laskea.

Laskumarkkinassa toimivat osakestrategiat

Toinen fiksu tapa on valita sijoitusstrategiaksi matalariskinen vaihtoehto, joka kestää laskumarkkinassa muita strategioita paremmin. Tappioitta näilläkään strategioilla ei selviä, jos markkinat rytisevät. Osakkeet ovat riskinen sijoitusvaihtoehto, eikä mikään markkina tai strategia ole suojassa, kun rytisee. Riskiä pienentämällä laskua voi kuitenkin tasoittaa ja saavuttaa siten pitkässä juoksussa selvästi markkinaa parempaa tuottoa

Alla olevassa kuvaajassa on eri osakestrategioiden tuottoja aikaväliltä 1988-2015 suhteessa markkinaindeksiin. Kyseisenä ajanjaksona maailman osakkeisiin sijoittava markkinaindeksi on tuottanut noin 500 %. Laatuyhtiöihin sijoittava strategia on tuottanut yli 2,5 kertaa markkinaindeksiä paremmin.

Lue tästä lisää hyvätuottoisista osakestrategioista ja miten strategiat toimivat syklin eri vaiheissa.

20160114-strategiaindeksikuvaajat

Laskumarkkinassa osakestrategioista parhaiten ovat historiassa toimineet: Laatu, Minimivolatiliteetti ja Riskipainotettu

ETF-valintatyökalusta löytää valmiit listaukset eri strategioilla sijoittavista ETF-rahastoista. Työkalusta löytyy laatuyhtiöihin sijoittavia ETF:iä sekä matalariskisiä ETF:iä.

ETF-teemat

Sinua voisi kiinnostaa
Helsingin pörssi
TOP 10 -osakkeet, jotka löytyvät parhaiden salkunhoitajien salkuista
Parhaat yhdistelmärahastot
Vertailussa suosituimmat yhdistelmärahastot – katso parhaat!
Viikon laatuosake: Marimekko tähtää kannattavaan kasvuun
Sijoittajan valinnat