Hyödy kehittyvien maiden kulutuskysynnän kasvusta!

Kehittyvien markkinoiden kulutuskysynnän kasvu on tuttu sijoitusteema sijoitusalaa seuraaville. Miten tähän voi tehokkaasti sijoittaa?

Timo Heikkilä
Timo Heikkilä

Kehittyvien markkinoiden kulutuskysynnän kasvu on tuttu sijoitusteema sijoitusalaa seuraaville. Miten tähän voi tehokkaasti sijoittaa?

Kehittyvät maat kasvavat länsimaita nopeammin ja kuluttajien ostovoima paranee. Taloudet muuttuvat ajan kuluessa investointi- ja raaka-ainevetoisista maista kulutuspainotteisimmiksi. Tästä syystä pitkällä aikavälillä kehittyvien maiden kulutussektorin osakkeiden voidaan olettaa olevan hyvä sijoitus.

Kehittyvien markkinoiden tuotto-odotus on tällä hetkellä länsimaita korkeampi. Tuotto-odotukset voit katsoa täältä.

Defensiivinen kulutussektori sopii nykyiseen markkinatilanteeseen. Sektori nousee kehittyvien markkinoiden osakkeiden palautuessa, mutta on riskittömämpi vaihtoehto, jos markkinaturbulentti jatkuu. Yhdellä ETF:llä saa hajautuksen useaan eri maahan ja toimialaan, mikä entisestään laskee sijoittajan riskiä.

ETF sopii sijoitusinstrumenttina taktiseen näkemyksen ottoon erinomaisesti. Se on helppo ostaa ja ETF:n tuottokehitystä voi seurata samasta salkusta kuin osakkeidenkin. Ainakin edistyksellisimmillä välittäjillä. Jos ETF on sinulle tuntematon instrumentti, voit ladata ilmaisen ETF-oppaamme tästä.

Kulutussektori houkutteleva sijoituskohde juuri nyt (luettavissa vain jäsenille)

Sinua voisi kiinnostaa
Parhaat yhdistelmärahastot
Vertailussa suosituimmat yhdistelmärahastot – katso parhaat!
Rahastovertailu – Suomen parhaat osakerahastot juuri nyt
Sijoitusmahdollisuuksia kvanttilaskennassa
Sijoittajan valinnat