Markkinaympäristö: Viikon 44 parhaat osakkeet ja markkinatrendit nyt

Markkinaympäristö on nyt erityisen mielenkiintoinen. Seuraamme viikottain osakemarkkinoiden trendejä. Millä osakkeilla paras momentti, milloin karhumarkkina päättyy? Valmiit listat parhaiten ja heikoiten tuottaneista osakkeista Suomesta ja maailmalta, viikko 44.

Sijoittaja.fi
Sijoittaja.fi

Markkinaympäristö on nyt erityisen mielenkiintoinen. Seuraamme viikottain osakemarkkinoiden trendejä. Millä osakkeilla paras momentti, milloin karhumarkkina päättyy? Valmiit listat parhaiten ja heikoiten tuottaneista osakkeista Suomesta ja maailmalta, viikko 44.

Markkinaympäristö

Isoista yhtiöistä heikoiten ovat pärjänneet Nokian Renkaat ja Neste Oil.

Pitemmällä momentilla laskettuna tässä markkinassa parhaiten ovat suuryhtiöistä pärjänneet Orion, Sampo, Cargotec ja UPM.

Pitemmällä momentilla heikoiten tässä markkinassa ovat pärjänneet Harvia, Telia ja Qt. Harvia ja Qt ovat kasvuosakkeita, joita on erityisesti lyöty tässä markkinassa. Telian tulos petti odotukset. Myös defensiiviset Kesko ja Elisa ovat pärjänneet heikosti, mikä on hieman yllättävää karhumarkkinassa.

Kaikki Suomi-osakkeet mukaan lukien viikkotuotolla mitattuna parhaiten ovat pärjänneet Optomed, Konecranes, Fondia ja Finnair. Optomed antoi tulosvaroituksen 27.10. ja laski näkymiä johtuen Kiinan markkinan epävarmuudesta. Silti osake on parhaiden nousijoiden listalla. Fondia, Finnair ja Konecranes ovat nousseet hyvien tuloksien ansiosta.

Heikoiten ovat pärjänneet Stockmann, Revenio ja Solteq. Stockmannin ja Solteqin tulokset olivat heikkoja. Reveniolla ei niinkään, mutta silti osake pakitti.

Trendaajat ja negaajat kansainväliset

Kansainvälisissä osakkeissa merkittävimmistä osakkeista viikkotuotolla mitattuna parhaiten ovat pärjänneet rahoitussektorin Charles Schwab, kiinalainen teknologiayhtiö Tencent, teleoperaattori T-Mobile ja sotateollisuusyhtiö Raytheon.

Heikoiten ovat pärjänneet heikoista tuloksista kertoneet suurimmat teknologiayhtiöt: Meta Platforms, Amazon, Alphabet ja Microsoft.

Pitemmällä momentilla parhaiten tässä markkinassa ovat pärjänneet brändiyhtiö LVMH, rahoitussektorin Charles Schwab, päivittäiskulutussektorin jätit Walmart, Pepsico ja McDonald’s sekä terveydenhuoltosektorin Eli Lilly.

Pitemmällä momentilla heikoiten ovat menestyneet aasialainen teknologiayhtiö Tencent, sen vastinpari USA:sta Meta Platforms ja negatiiviseen trendiin ajautunut kiinteistösijoitusyhtiö Crown Castle. American Tower on myös kiinteistösijoitusyhtiö. Dominion Energy ja Duke Energy ovat yhdyskuntapalvelutsektorin osakkeita. Amerikkalaista teknologiaosakkeista myös Alphabet ja Nvidia ovat listalla.

Kaikista kansainvälisten osakkeiden Osaketyökalun osakkeista viikkotuotolla parhaiten ovat tuottaneet terveysteknologiayhtiö Abiomed, josta Johnson & Johnson teki ostotarjouksen. Toisena on ruotsalainen Samhällsbyggnadsbolaget (SBB), joka on vuodessa laskenut yli 70 prosenttia. Kolmantena on brittiläinen korona-ajan suosikkiosake online ruokakauppa Ocado, jonka osake nousi vahvasti laajentumisuutisesta Etelä-Koreaan. Myös hyvästä tuloksesta kertonut kiinteistöpuolen teknologiayhtiö Appfolio nousi selvästi. Yllättäen pandemia-ajan suosikki Pelotonkin on nousijoiden listalla.

Heikoiten kaikista osakkeista viikkotuotolla ovat pärjänneet Meta Platforms, Catalent, DaVita Healthcare Partners ja Amazon.

[/groups_member]

Sinua voisi kiinnostaa
Helsingin pörssi
TOP 10 -osakkeet, jotka löytyvät parhaiden salkunhoitajien salkuista
Haastattelussa Wimaon johto – yritys ratkaisee globaalin muovijäteongelman kannattavasti
Parhaat yhdistelmärahastot
Vertailussa suosituimmat yhdistelmärahastot – katso parhaat!
Sijoittajan valinnat