Markkinaympäristö: Viikon 45 parhaiten tuottaneet osakkeet ja markkinatrendit nyt

Markkinaympäristö on nyt erityisen mielenkiintoinen. Seuraamme viikottain osakemarkkinoiden trendejä. Millä osakkeilla paras momentti, milloin karhumarkkina päättyy? Valmiit listat parhaiten ja heikoiten tuottaneista osakkeista Suomesta ja maailmalta, viikko 45.

Timo Heikkilä
Timo Heikkilä

Markkinaympäristö on nyt erityisen mielenkiintoinen. Seuraamme viikottain osakemarkkinoiden trendejä. Millä osakkeilla paras momentti, milloin karhumarkkina päättyy? Valmiit listat parhaiten ja heikoiten tuottaneista osakkeista Suomesta ja maailmalta, viikko 45.

Markkinaympäristö

Heikoiten tuottaneiden listalla on defensiivisiä osakkeita, kuten Elisa, Telia, Sampo ja TietoEvry. Myös Nokia on tuottanut heikosti, vaikka yhtiö kertoi positiivisista näkymistä vuodelle 2023.

Isoista yhtiöistä heikoiten ovat pärjänneet Nokian Renkaat ja Neste Oil.

Pitemmällä momentilla laskettuna tässä markkinassa parhaiten ovat suuryhtiöistä pärjänneet Orion, Cargotec, Sampo ja SSAB. Listalla ei ole isoja muutoksia. SSAB:n osakkeen hyvä momentti tuntuu pitävän.

Pitemmällä momentilla heikoiten tässä markkinassa ovat pärjänneet Harvia, Telia ja Qt. Harvia ja Qt ovat kasvuosakkeita. Telian tulos petti odotukset. Defensiivinen Elisa ei myöskään kiinnosta sijoittajia tällä hetkellä. Myös Kojamon pitempi momentti on heikko.

Kaikki Suomi-osakkeet mukaan lukien viikkotuotolla mitattuna parhaiten on jälleen pärjännyt hurjaan momenttiin päässyt Optomed. Caverionin osake sai vauhtia ostotarjouksesta. Finnair vastaavasti odotuksia paremmasta tuloksesta.

Heikoiten ovat pärjänneet Martela, Musti ja Teleste. Sijoittajat eivät tykänneet näiden yhtiöiden tuloksista. Myös Marimekon viikkotuotto on heikko, vaikka tulos oli vakaa ja kurssi on laskenut vuoden huipuista jo selvästi.

Trendaajat ja negaajat kansainväliset

Kansainvälisissä osakkeissa merkittävimmistä osakkeista viikkotuotolla mitattuna parhaiten ovat pärjänneet kaasualan yhtiö Air Products and Chemicals, kiinalainen pelialan jätti Tencent, kaivosyhtiö Rio Tinto ja puolijohdeyhtiö Nvidia.

Heikoiten ovat pärjänneet suuret teknologiayhtiöt Tesla, Apple ja Amazon. Teslan osake on kärsinyt CEO Elon Muskin Twitter-ostoksesta.

Pitemmällä momentilla parhaiten tässä markkinassa ovat pärjänneet McDonald’s, terveydenhuoltosektorin Eli Lilly ja UnitedHealth, rahoitussektorin Charles Schwab ja Wells Fargo sekä sotateollisuusyhtiö Lockheed Martin.

Pitemmällä momentilla heikoiten ovat menestyneet aasialaiset teknologiayhtiöt Tencent ja Taiwan Semiconductor sekä Facebookia hallinnoiva Meta Platforms. Myös negatiiviseen trendiin ajautunut kiinteistösijoitusyhtiö Crown Castle ja kiinteistösijoitusyhtiö American Tower ovat listalla. Jättiteknoista Alphabet, Amazon ja Microsoft ovat myös joutuneet heikoimman momentin listalle.

Kaikista kansainvälisten osakkeiden Osaketyökalun osakkeista viikkotuotolla parhaiten ovat tuottaneet Sinch, Netcompany Group ja IWG. Myös urheilubrändi Adidaksen osake teki comebackia pitkän laskujakson jälkeen.

Heikoiten kaikista osakkeista viikkotuotolla mitattuna ovat menestyneet monet pandemia-ajan suosikkiosakkeet, kuten Twilio, Yelp, Crowdstrike, Zscaler, Take-Two Interactive, Trade Desk ja Coupa Software. Vakuutusalan Lincoln National romahti suurten alaskirjausten vuoksi Q3-raportissa. Warner Brosin tulos oli pettymys markkinoille. Perinteinen mediajätti on vaikeuksissa. Markkinat pettyivät myös Fidelity National Information Servicesin tulosraporttiin ja osake on laskenut 2016 vuoden tasoille.

[/groups_member]

Sinua voisi kiinnostaa
Helsingin pörssi
TOP 10 -osakkeet, jotka löytyvät parhaiden salkunhoitajien salkuista
Haastattelussa Wimaon johto – yritys ratkaisee globaalin muovijäteongelman kannattavasti
Parhaat yhdistelmärahastot
Vertailussa suosituimmat yhdistelmärahastot – katso parhaat!
Sijoittajan valinnat