Markkinaympäristö: Viikon 47 parhaat osakkeet ja markkinatrendit nyt

Markkinaympäristö on nyt erityisen mielenkiintoinen. Seuraamme viikoittain osakemarkkinoiden trendejä. Millä osakkeilla paras momentti, milloin karhumarkkina päättyy? Valmiit listat parhaiten ja heikoiten tuottaneista osakkeista Suomesta ja maailmalta, viikko 47.

Sijoittaja.fi
Sijoittaja.fi

Markkinaympäristö on nyt erityisen mielenkiintoinen. Seuraamme viikoittain osakemarkkinoiden trendejä. Millä osakkeilla paras momentti, milloin karhumarkkina päättyy? Valmiit listat parhaiten ja heikoiten tuottaneista osakkeista Suomesta ja maailmalta, viikko 47.

Markkinaympäristö kasvava epävarmuus

Selvästi heikoiten tuottaneiden listalla löytyvät Harvia ja markkinointijohtajan osakemyynnistä ilmoittanut Qt. Listalta löytyvät myös Valmet, Nokian Renkaat, Kesko ja Fortum, joka kertoi myös positiivisia uutisia. Fortum sopi amerikkalaisen ydinvoimayhtiö Westinghouse Electric Companyn kanssa uudenlaisen polttoaineen suunnittelu- ja toimitussopimuksen.

Pitemmällä momentilla laskettuna tässä markkinassa parhaiten suuryhtiöistä ovat pärjänneet Cargotec, SSAB, sekä Sampo ja Nordea.

Pitemmällä momentilla heikoiten tässä markkinassa ovat pärjänneet Telia, Harvia, Elisa ja Qt. Harvia ja Qt ovat kasvuosakkeita. Epävarmassa markkinatilanteessa defensiivinen Elisa on yleensä pärjännyt hyvin. Näin ei kuitenkaan ole vielä.

Kaikki Suomi-osakkeet mukaan lukien viikkotuotolla mitattuna parhaiten ovat pärjänneet Suominen, uuden toimitusjohtajan nimittänyt Kesla, sekä puolustusvoimien sotilas- ja ajoneuvoradioiden lisähankintatilauksesta ilmoittanut Bittium. Myös Innofactor, Teleste ja Gofore ovat pärjänneet hyvin.

Heikoiten ovat pärjänneet kustannussäästöjä työntekijävähennyksillä havitteleva Finnair, kasvuosakkeet Harvia ja Qt sekä huonon osavuosikatsauksen raportoinut Kamux. Kamux myös ilmoitti toimitusjohtajan vaihdoksesta. Uudeksi toimitusjohtajaksi ilmoitettiin listalta löytyvän Harvian nykyinen toimitusjohtaja Tapio Pajuharju. Myös Withsecure, liikevoittomarginaalin ohjeistusta laskenut Digia ja kannattavuuden heikentymisestä kärsinyt Musti Group ovat menestyneet heikosti.

Trendaajat ja negaajat kansainväliset

Kansainvälisissä osakkeissa merkittävimmistä osakkeista viikkotuotolla mitattuna parhaiten pärjäsi Itävallan vesivoimatuotantoon erikoistunut sähköntoimittaja Verbund. Verbund ilmoitti vasta uuden aurinkokennopuiston rakentamisesta. Myös Itävallan uusi Windfall-vero iskee vihreään energiaan investoivaan Verbundiin potentiaalisesti vähemmän kuin fossiilisia polttoaineita käyttäviin kilpailijoihin. Muita nousijoita olivat kaasualan Air Products and Chemicals, yhdysvaltalainen teleoperaattori T-Mobile, biolääkealan yhtiö AbbVie, osinkoa jälleen nostanut PepsiCo ja elintarvikejätti Nestle. Nousijoiden lista on defensiivisvoittoinen.

Selvästi heikoiten on pärjännyt kahden vuoden pohjat tehnyt Tesla. Laskijoiden listalta löytyvät myös teknologiajätit Amazon, Meta Platforms ja Alphabet. Lisäksi Kiinan epävarmuudesta kärsivä Alibaba, kvartaalitason liikevaihdon laskusta ilmoittanut Nvidia ja kiinalainen pelialan jätti Tencent ovat listalla. Laskukärki on syklisvoittoinen.

Pitemmällä momentilla parhaiten tässä markkinassa ovat pärjänneet teollisuusosake Honeywell, öljyjätit Exxon Mobil ja Chevron Corp, energia-alan ConocoPhillips, kaasualan Air Products and Chemicals sekä vähittäiskauppajätti Walmart.

Pitemmällä momentilla heikoiten ovat menestyneet Kiinan verkkokauppajätti Alibaba, kiinteistösijoitusyhtiö Crown Castle, Facebookia hallinnoiva Meta Platforms, sekä Tesla. Myös kiinteistösijoitusyhtiö American Tower, Tencent ja yhdysvaltalainen energiayhtiö Duke Energy löytyvät listalta.

Kaikista kansainvälisten osakkeiden Osaketyökalun osakkeista viikkotuotolla parhaiten ovat tuottaneet hurjaa nousua jatkanut kriisiyhtiö Uniper, ennusteet päihittäneet Bath & Body Works, Ross Stores ja Gap sekä vaakutus- ja sijoitusyhtiö Lincoln National Corporation.

Heikoiten kaikista osakkeista viikkotuotolla mitattuna ovat menestyneet kiinteistöyhtiö Tag Immobilien, huonon tuloksen julkaissut Advanced Auto Parts, pandemia-ajan menestyjä Peloton sekä pullbackin tehnyt Ocado. Myös EV-autoyhtiö Lucid Group, ”stay-home” osake DocuSign ja Datadog ovat laskijoiden listalla.

[/groups_member]

Seuraa markkinatilannetta!

Sinua voisi kiinnostaa
Helsingin pörssi
TOP 10 -osakkeet, jotka löytyvät parhaiden salkunhoitajien salkuista
Haastattelussa Wimaon johto – yritys ratkaisee globaalin muovijäteongelman kannattavasti
Parhaat yhdistelmärahastot
Vertailussa suosituimmat yhdistelmärahastot – katso parhaat!
Sijoittajan valinnat