Askel Healthcare kerännyt osakeannilla jo yli 2 miljonaa – miljardien markkinapotentiaali kiinnostaa sijoittajia

Kotimainen terveysteknologiayhtiö Askel Healthcare on käynnistänyt osakeannin, joka on lähtenyt vahvasti käyntiin. Yhtiö on kehittänyt COPLA® -implantin polven rustovaurioiden hoitoon. Osakeannilla pyritään saavuttamaan keskeiset virstanpylväät kohti kaupallistamisvaihetta.

Sijoittaja.fi
Sijoittaja.fi

Kotimainen terveysteknologiayhtiö Askel Healthcare on käynnistänyt osakeannin, joka on lähtenyt vahvasti käyntiin. Yhtiö on kehittänyt COPLA® -implantin polven rustovaurioiden hoitoon. Osakeannilla pyritään saavuttamaan keskeiset virstanpylväät kohti kaupallistamisvaihetta.

Askel Healthcaren osakeanti

  • Osakeannin koko: enintään 617 283 osaketta (5 000 000 EUR)
  • Jaettava omistusosuus: 7,56–21,42 %
  • Osakkeiden merkintähinta: 8,10 EUR
  • Minimimerkintämäärä: 50 osaketta (405 EUR)
  • Yrityksen pre-money valuaatio: 18 339 428,7 EUR
  • Julkinen merkintäaika alkoi: 16.5.2023
  • Merkintäaika päättyy: 18.6.2023
  • Osakeanti on kerännyt jo yli 2,3 miljoonaa euroa
Tutustu osakeantiin

Tavoitteena mullistaa polven rustovaurioiden kirurginen hoito

Askel Healthcare on vuonna 2017 perustettu suomalainen terveysteknologiayhtiö, jonka tavoitteena on mullistaa polven rustovaurioiden kirurginen hoito ja toimenpiteestä toipuminen. Yhtiön missiona on pitää ihmiset liikkeessä universaalin COPLA®-implantin avulla, joka on uraauurtava innovaatio polven rustovaurion kirurgisessa hoidossa.

Askel Healthcaren tarina alkoi jo yli 10 vuotta sitten, kun suomalaisen ortopedin, professori Ilkka Kivirannan, tutkimusryhmä alkoi kehittämään uusia biomateriaaleihin perustuvia hoitovaihtoehtoja polven rustovaurioiden hoitoon. Kiviranta näki omassa potilastyössään, että rustovaurioiden hoito ei ole optimaalista. Mittavan asiantuntijuutensa ansiosta hän oli samalla vakuuttunut, että parempi hoitomenetelmä olisi löydettävissä. Tutkimusryhmän kliininen tavoite oli löytää polven rustovaurioihin ratkaisu, joka mahdollistaa sekä potilaan nopean kuntoutumisen että hyvät pitkäaikaistulokset ja olisi myös ortopedeille helppokäyttöinen. Tutkimusryhmään kuuluivat molemmat Askel Healthcaren perustajat, tohtorit Virpi Muhonen ja Anne-Marie Haaparanta.

Kolmen vuoden tutkimusprojektin aikana syntyi idea yhtiön COPLA®-implantista. Jatkotutkimusten jälkeen Askel Healthcaren perustajat huomasivat löytäneensä hoitomenetelmän, joka voisi parantaa miljoonien rustovaurioista kärsivien ihmisten elämänlaatua maailmanlaajuisesti. Syntyi missio pitää ihmiset liikkeessä COPLA®-implantin avulla.

Askel Healthcaren perustajat Virpi Muhonen ja Anne-Marie Haaparanta, sekä professori Ilkka Kiviranta

COPLA® mahdollistaa täyden painonvarauksen heti leikkauksen jälkeen

COPLA® on polvinivelten ruston korjaamiseen tarkoitettu implantti. COPLA® on suunniteltu asennettavaksi normaalin ruston korjausleikkauksen yhteydessä ja mahdollisimman varhaisessa vaiheessa rustovaurion havaitsemisen jälkeen, jotta sillä pystytään tehokkaasti ehkäisemään rustovaurioiden etenemistä nivelrikoksi.

Toisin kuin kilpailevat hoitomenetelmät, COPLA® mahdollistaa välittömän täyden painonvarauksen operoidulle jalalle heti leikkauksen jälkeen. Tämän uniikin ominaisuutensa vuoksi COPLA® potilaat toipuvat toimenpiteistä huomattavasti kilpailevia tuotteita nopeammin ja ovat takaisin liikkeessä aikaisemmin. Perinteisesti potilas joutuu välttämään painonvarausta leikatulle jalalle useiden viikkojen ajan. Koska rustokudos ei aikuisiässä parane itsestään, se tarvitsee sekä tukea että kuormitusta korjautuakseen. COPLA® tarjoaa tarvittavan tuen ja mahdollistaa tarvittavan kuormituksen välittömän painonvarausominaisuudensa ansiosta, mikä johtaa nopeampaan kuntoutukseen ja parempiin pitkäaikaistuloksiin. Liike on siis lääke tässäkin tapauksessa.

Varhainen rustovaurion hoito COPLA®-implantin avulla voi korjata nivelpinnan ja lykätä polven tekonivelleikkausta, tai jopa poistaa sen tarpeen kokonaan. Tästä syntyy myös laajoja taloudellisia hyötyjä terveydenhuollolle.

COPLA® on kehitetty biohajoavista aineista, jotka hajoavat uuden rustokudoksen muodostuessa polveen. Se on valmistettu materiaaleista, jotka on todettu kliinisessä käytössä turvalliseksi jo vuosikymmenien ajan. Käynnissä oleva kliininen tutkimus keskittyykin tuotteen ja hoitomenetelmän turvallisuuden todentamiseen ihmisissä. Menneillään olevan pilottitutkimuksen jälkeen tarvitaan vielä laajempi kliininen tutkimus viranomaislupia varten, jossa verrataan COPLA® hoidon vaikuttavuutta yleisimpään käytössä olevaan menetelmään. Kaupallistaminen voi alkaa vasta viranomaislupien myöntämisen jälkeen.

COPLA®:n turvallisuus varmistetaan kliinisessä tutkimuksessa

Tällä hetkellä COPLA®-implantin turvallisuutta tutkitaan kliinisessä tutkimuksessa, jossa enintään 20 potilasta saa COPLA®-implantin polven tavanomaisessa rustokorjausleikkauksessa. Potilaiden vointia ja oireita seurataan kahden vuoden ajan, ja ensimmäisen kymmenen potilaan tutkimustulokset kuudelta kuukaudelta toimivat osajoukkona, jonka tuloksien perusteella pyritään aloittamaan viranomaislupaan tähtäävä pivotaalitutkimus.

Strategisen painopisteensä mukaisesti Askel Healthcare tähtää EU:n ja Yhdysvaltojen viranomaislupien saamiseen, kun kaikki tutkimukset COPLA®:n turvallisuudesta ja suorituskyvyn osoittamisesta on tehty. Viranomaislupien saamisen jälkeen yhtiö voi aloittaa myyntityön. Askel arvioi saavansa viranomaisluvat itselleen vuoteen viimeistään 2028 mennessä. Ensisijaisesti yhtiö tähtää Yhdysvaltoihin samalla kuin valikoidut EU-markkinat kuuluvat myös kaupallistamisstrategiaan.

COPLA®:n kaupallistaminen

Askel Healthcare on suunnitellut COPLA®:n taloudelliseksi, universaaliksi ja erittäin helppokäyttöiseksi. Yhtiöllä on oma skaalautuva ja kustannustehokas tuotanto, joka mahdollistaa tuotteiden valmistuksen maailmanlaajuiseen tarpeeseen. Implantti on kevyt kuin vanulappu. Tuotteen pakkauskoko on pieni ja säilyvyysaika on pitkä. Nämä tekijät takaavat tuotteen tehokkaan varastoinnin ja logistiikan.

Askel Healthcare arvioi hyvien tuotantomahdollisuuksien ja kohtuullisten toimitusketjukustannusten mahdollistavan tehokkaan ja skaalautuvan globaalin liiketoimintamallin, jossa on valittavana useita myyntikanavamahdollisuuksia ja kaupallisia strategioita.

Pivotal tutkimuksen kliiniset tulokset ovat Askel Healthcaren, kuten kaikkien korkean riskiluokan lääkinnällisten laitteiden onnistumisen kulmakivet. Koska COPLA®:n pääasiallinen etu kilpailijoihin verrattuna on välitön täysi painonvaraus leikkauksen jälkeen, Askel aikoo todistaa tämän vaikutuksen potilaiden nopeassa kuntoutumisessa ja hyvissä pitkäaikaistuloksissa suurimmassa kliinisessä tutkimuksessaan. Näitä väittämiä yhtiö tulee käyttämään hyväkseen lanseeratessaan tuotetta.

Askel arvioi myös pitkän tien markkinoille pääsemiseksi lisäävän markkinoille tulon esteitä, mikä antaa yhtiölle kilpailuedun ensimmäisenä toimijana. Näin ollen yhtiöllä on myös enemmän aikaa kaupallistaa COPLA® validoiduilla markkinointiväitteillä ennen uusien kilpailijoiden pääsyä markkinoille.

Polven rustokorjauksen markkina on suuri

Viimeisen kolmenkymmenen vuoden aikana kivuliaasta polven nivelrikosta kärsivien ihmisten määrä on kaksinkertaistunut, ja nykyään yli 650 miljoonaa ihmistä kärsii polven nivelrikosta. Polven rustovaurioita on noin kolmanneksella väestöstä, mutta kaikki eivät oireile. Urheilijoiden keskuudessa rustovauriot ovat vielä yleisimpiä.

Polven rustokorjausten kokonaismarkkinoiden arvioidaan olevan yhdestä yli kolmeen miljardiin Yhdysvaltain dollariin, ja markkinoiden arvioitu vuotuinen kasvutahti on noin 10 prosenttia.

Polven rustovaurioiden hoitomenetelmille on lääketieteellinen tarve, joka on tunnistettu asiantuntijoiden keskuudessa ympäri maailmaa. Hoito pitäisi pystyä toteuttamaan mahdollisimman pian rustovauriodiagnoosin jälkeen ja sen pitäisi mahdollistaa sekä nopea kuntoutuminen, että pitkäkestoiset kliiniset tulokset. Askeleen COPLA®-implantti on suunniteltu vastaamaan juuri tähän tarpeeseen.

Taloudellinen tilanne

Askel Healthcare on toistaiseksi tuotekehitysyhtiö, jolla ei ole vielä liikevaihtoa. Myyntitoimenpiteet voidaan aloittaa vasta kun viranomaiset ovat myöntäneet COPLA®:lle viranomaisluvan EU:ssa ja Yhdysvalloissa, eli Askel odottaa alkavansa kerryttää liikevaihtoa vuonna 2028. Kliinisessä tutkimusvaiheessa Askel Healthcaren suurimmat kulut ovat henkilöstökulut sekä tutkimus- ja kehityskulut.

Tässä vaiheessa Askel Healthcaren arvo koostuu yhtiön immateriaalioikeuksista, tiimin ja asiantuntijaverkoston osaamisesta sekä kliinisten tutkimusten tuloksista.

Annilla kerättyjen varojen käyttö

Viiden miljoonan euron enimmäismäärän kerääminen mahdollistaa Askel Healthcarelle useiden keskeisten virstanpylväiden saavuttamisen. Rahoituksen avulla yhtiö pystyy todentamaan COPLA®-implantin turvallisuuden 20 potilaalla, aloittamaan viranomaislupaa koskevan kliinisten tutkimuksen EU:ssa ja Yhdysvalloissa, sekä vahvistamaan immateriaalioikeuksia kolmen patenttihakemuksen edistämisellä ja uusien immateriaalioikeuksien varmistamisella.

Muihin tavoitteisiin kuuluu rekrytointi tuotannon ja T&K-toiminnan vahvistamiseksi, tieteellisen tutkimusdatan hankkiminen COPLA®:n vaikutusmekanismeista ja oman tuotantolaitoksen kapasiteetin optimointi.

Jos Askel kerää tämän hetken rahoituskierroksella vähemmän kuin enimmäismäärän, yhtiö pyrkii hankkimaan lisärahoitusta muista lähteistä saavuttaakseen viiden miljoonan euron tavoitteensa.

Miksi sijoittaa Askel Healthcaren osakeantiin?

Suuri globaali markkina: Polvikipu on erittäin yleinen vaiva, ja noin kolmanneksella väestöstä on polven rustovaurio. Urheilijoiden keskuudessa rustovauriot ovat vielä yleisimpiä. Nykyiset hoitomenetelmät eivät riitä auttamaan kaikkia hoitoa tarvitsevia potilaita, joten kliinisesti validoiduille ja kohtuuhintaisille polven rustovauriohoidoille on merkittävä tarve maailmanlaajuisesti.

Hoitamattomat rustovauriot johtavat nivelrikkoon: Hoitamaton polven rustovaurio on yksi yleisimmistä syistä nivelrikon kehittymiseen. Maailmassa on yli 650 miljoonaa diagnosoitua nivelrikkopotilasta ja nivelrikko on yleisin liikuntakyvyttömyyttä aiheuttava sairaus maailmanlaajuisesti.

Korkeatasoinen globaali asiantuntijaverkosto: Askel on työskennellyt verkoston luomiseksi vuodesta 2010 lähtien, ja nykyään kliininen neuvonantajaryhmä ja laajennettu mielipidevaikuttajien verkosto koostuu tunnustusta saaneista ortopedeista sekä polven rustovaurioiden hoitoon erikoistuneista ammattilaisista.

Kannattavaa liiketoimintaa tuotteen ominaisuuksien ja hyvin skaalauituvan tuotannon ansiosta: COPLA® on tehty taloudelliseksi, universaaliksi ja erittäin helppokäyttöiseksi. Sen käyttö ei vaadi erityisiä instrumentteja tai koulutusta paikan päällä. Askeleen kustannustehokas ja skaalautuva oma tuotanto sekä alhaiset toimitusketjukustannukset mahdollistavat tehokkaan maailmanlaajuisen liiketoimintamallin, jossa on useita myyntikanavamahdollisuuksia ja kaupallisia strategioita.

Puute luotettavista ja saatavilla olevista hoitomenetelmistä: Tällä hetkellä polven rustovaurioiden korjaamiseen ei ole luotettavia ja helppokäyttöisiä hoitovaihtoehtoja. Yleisimmän kirurgisen hoitomenetelmän pitkäaikaistulokset ovat riittämättömät ja markkinoille tulleet uudet menetelmät ovat kalliita. COPLA®-implantti on suunniteltu toimimaan yhdessä polven biologisen ympäristön kanssa, jolloin rustokudos voi palauttaa toimintakykynsä ja korjata itsensä. Välitön mahdollisuus täydelle painovaraukselle leikkauksen jälkeen lyhentää toipumisaikaa ja mahdollistaa nopean pääsyn normaalin elämän pariin. Kliiniset hyödyt yhdistettynä implantin kustannustehokkuuteen ovat Askeleen tulevan liiketoiminnan kulmakiviä.

Tutustu osakeantiin

Tehty kaupallisessa yhteistyössä Askel Healthcaren kanssa

Sinua voisi kiinnostaa
Helsingin pörssi
TOP 10 -osakkeet, jotka löytyvät parhaiden salkunhoitajien salkuista
Haastattelussa Wimaon johto – yritys ratkaisee globaalin muovijäteongelman kannattavasti
Parhaat yhdistelmärahastot
Vertailussa suosituimmat yhdistelmärahastot – katso parhaat!
Sijoittajan valinnat