Näitä muutoksia Buffett teki salkkuun

Millaisia muutoksia Warren Buffettin sijoitusyhtiö Berkshire Hathaway teki vuoden kolmannella kvartaalilla? Buffett oli kuluneella kaudella osakkeiden nettomyyjä.

Sijoittaja.fi
Sijoittaja.fi

Millaisia muutoksia Warren Buffettin sijoitusyhtiö Berkshire Hathaway teki vuoden kolmannella kvartaalilla? Buffett oli kuluneella kaudella osakkeiden nettomyyjä.

Buffettin salkku

Maailman seuratuimman sijoittajan Warren Buffettin sijoitusyhtiön Berkshire Hathaway teki merkittäviä muutoksia salkun sijoituksiin vuoden kolmannella kvartaalilla. Muutokset tulivat julki muutama viikko sitten.

Yhtiön syksyä varjosti Charlier Mungerin kuolema 99 vuoden iässä. Munger oli Berkshire Hathawayn hallituksen varapuheenjohtaja ja Warren Buffettin pitkäaikainen ystävä. Mungeria on kuvattu Buffettin oikeaksi kädeksi ja Buffett totesikin ettei Berkshire Hathaway olisi nykyisessä asemassa ilman häntä.

Ostot ja lisäykset

Liberty Live Group 

Buffett teki uuden sijoituksen Liberty Live Groupiin, joka omistaa osuuden Live Nation -viihdeyrityksestä ja muista vähemmistösijoituksista. Sijoitus on arvoltaan 518,6 miljoonaa dollaria. Osuus salkussa alle 0,1 %.

Sirius XM Holdings

Buffett hankki myös uuden osuuden Sirius XM Holdingsin satelliittiradio-yhtiöstä. Sijoituksen arvo oli noin 43,8 miljoonaa dollaria kolmannen vuosineljänneksen lopussa. Osuus salkussa alle 0,1 %.

Myynnit ja vähennykset

General Motors

Berkshire luopui osuudestaan General Motorsissa kolmannen neljänneksen aikana. Buffett oli jo myynyt positiostaan 45 prosenttia toisen neljänneksen aikana. Positio perustettiin alun perin vuonna 2012, mutta Berkshire on vähitellen myynyt osakkeet viimeisen puolentoista vuoden aikana.

HP

Yhtiö pienensi osuuttaan tietokone- ja oheislaitteiden valmistajassa HP:ssä 15,2 prosentilla kolmannella neljänneksellä. Yhtiö omistaa nyt noin 102,5 miljoonaa osaketta, joiden arvo on yli 2,6 miljardia dollaria. HP:n paino salkussa on nyt 0,4 prosenttia.

AON

Berkshire karsii osuuttaan Aonista, vähentäen sitä 5,4 prosenttia kolmannella neljänneksellä. Osuus oli yhä yli 1,3 miljardin dollarin arvoinen neljänneksen lopussa. Osuus salkussa 0,3 %.

Amazon

Yhtiö kavensi myös asemaansa verkkokauppa Amazonissa, vähentäen sitä 5,2 prosenttia tasolle 10 miljoonaa osaketta. Osuus oli lähes 1,3 miljardin dollarin arvoinen neljänneksen lopussa. Amazonin paino on salkussa noin 0,4 prosenttia.

Markel

Berkshire leikkasi myös merkittävästi osuuttaan vakuutusyhtiö Markelissa myyden positiosta yli 66 prosenttia kuluneen neljänneksen aikana. Osuus oli lähes 234 miljoonan dollarin arvoinen neljänneksen lopussa. Markel sijaitsee Richmondissa. Osuus salkussa 0,1 %.

Globe Life

Buffett leikkasi osuuttaan vakuutusyhtiö Globe Lifesta noin 67 prosentilla vähentäen osuuden 2,51 miljoonasta osakkeesta vain 831 014 osakkeeseen. Osuus oli noin 90,4 miljoonan dollarin arvoinen ja paino salkussa alle 0,1 %.

Chevron

Berkshire vähensi Chevron-sijoituksiaan kolmannella neljänneksellä leikaten osuuttaan noin 10,5 prosenttia. Osuus oli noin 110,2 miljoonaa osaketta syyskuun lopussa. Yhtiö on yksi Berkshiren viidestä suurimmasta omistuksesta ja tarjoaa yli 4 prosentin osinkotuoton. Osuus salkussa 4,5 %.

Activision Blizzard

Berkshire luopui täysin osuudestaan videopelien valmistaja Activision Blizzardissa, jonka Microsoft osti lokakuussa 95 dollarin osakekohtaisella hinnalla. Berkshiren omistus oli noin 14,7 miljoonaa osaketta.

Celanese

Ensimmäisen ja toisen neljänneksen aikana Berkshire pienensi omistustaan Celanesessä ja myi loput omistuksensa kolmannella neljänneksellä. Positio perustettiin vuoden 2022 ensimmäisellä neljänneksellä. Celanese toimittaa materiaaleja kemian, maalien ja pinnoitteiden teollisuudelle.

Johnson & Johnson, Procter & Gamble ja United Parcel Service

Buffett myi loputkin osakkeet näistä yrityksistä, joiden osuudet olivat salkussa jo huomattavan pienet.

Salkun suurimmat omistukset

Berkshire noudattaa keskittynyttä lähestymistapaa sijoituksissaan ja pitää yleensä suurimman osan salkustaan vain muutamassa yrityksessä. Kolmannen neljänneksen lopussa sen suurimmat omistukset muodostivat noin 78 prosenttia salkun arvosta ja sisälsivät seuraavat viisi suurinta omistusta 30.09.2023 tiedon mukaan.

  1. Apple – 178,3 miljardia dollaria. Osuus salkussa 48,3 %
  2. Bank of America -34 miljardia dollaria. Osuus salkussa 9,2 %
  3. American Express – 27,4 miljardia dollaria. Osuus salkussa 7,4 %
  4. Coca-Cola – 23 miljardia dollaria. Osuus salkussa 6,2 %
  5. Chevron – 16,5 miljardia dollaria. Osuus salkussa 4,5 %

Buffett käytti noin 7 miljardia dollaria Berkshiren omien osakkeiden takaisinostoon vuoden 2023 ensimmäisen yhdeksän kuukauden aikana.

Kopioi Warren Buffettin salkku helposti

eToron hallinnoima Bershire Hathawayn salkku löytyy eTorosta nimellä WarrenBuffett-CF tai Berkshire Hathaway*.

Salkun sijoitukset painotetaan kerran kvartaalissa. Warren Buffettin salkun kiertonopeus ei ole kovin suuri, joten salkku on hyvin lähellä Buffettin todellista sijoitusten jakaumaa. Salkku ei ole täydellinen kopio Buffettin salkusta, sillä useiden Buffettin omistusten painot ovat niin marginaaliset, ettei niitä pysty mallintamaan eTorossa. Useiden suurimpien osakkeiden painot ovat myös hieman todellista suuremmat, sillä eToron valikoimassa ei ole Tokion pörssin osakkeita, joita on Buffettin oikeassa salkussa noin 5,6 prosenttia. Koko salkun tarkka sisältö näkyy esimerkiksi CNBC:n kautta.

On kuitenkin hyvä ottaa huomioon, että jos salkussa tapahtuu suuria muutoksia, ne näkyvät kopioitavassa salkussa vasta kolmen kuukauden päästä.

Minimisijoitus, jolla salkkua voi kopioida on 500 dollaria. Kopioimalla salkun samat sijoitukset, ostot sekä myynnit toteutuvat automaattisesti salkussasi. 

Kopioi Warrren Buffettin sijoituksia mallentava salkku* Copy Trading ei ole sijoitusneuvontaa. Sijoitustesi arvo voi nousta tai  laskea. Pääomasi on vaarassa.

Seuraa parhaita sijoittajia ja sijoita alhaisilla kaupankäyntikuluilla

eTorossa Copy Portfolio- ja Smart Portfolio-ominaisuuksien avulla voit helposti kopioida parhaiden sijoittajien salkkuja, jolloin salkkusi tekee samat kaupat automaattisesti.

Jotta voit kopioida salkkuja eTorossa, tulee sinulla olla eToro-tili avattuna. Mikäli et ole vielä avannut tiliä, löytyy helppolukuihin ohje tilin avaamiseen täältä. Rekisteröityessäsi eToroon Sijoittaja.fi:n linkillä, saat kaikki neuvottelemamme edut käyttöösi.

Mikäli et ole vielä rekisteröitynyt, tee se täällä:

REKISTERÖIDY ETOROON* eToro on useita eri omaisuuseriä tukeva alusta, jonka kautta voit sijoittaa  osakkeisiin ja kryptovaluuttoihin sekä käydä kauppaa  hinnanerosopimuksilla.Hinnanerosopimukset (CFD) ovat monimutkaisia  sijoitusvälineitä, joihin liittyy suuri pääoman nopean menetyksen riski  velkavivun käytöstä johtuen. 74 % yksityissijoittajien tileistä menettää rahaa  käydessään kauppaa hinnanerosopimuksilla tätä palveluntarjoajaa käyttäen. Sinun  on syytä harkita, ymmärrätkö hinnanerosopimusten toimintaperiaatteen ja onko  sinulla varaa asettaa pääomasi alttiiksi huomattavalle riskille. Copy Trading  ei ole sijoitusneuvontaa. Sijoitustesi arvo voi nousta tai laskea. Pääomasi on  vaarassa. Muita kuluja sovelletaan. Lisätietoja etoro.com/trading/fees..

(*) Affiliate-linkki. Linkin kautta siirtyminen sivustolle ei aiheuta kuluja käyttäjälle. Tehdyistä tilauksista sivusto voi saada rahallisen korvauksen.

Sinua voisi kiinnostaa
Tekoälyn hyödyntäminen sijoittamisessa
Helsingin pörssi
TOP 10 -osakkeet, jotka löytyvät parhaiden salkunhoitajien salkuista
Haastattelussa Wimaon johto – yritys ratkaisee globaalin muovijäteongelman kannattavasti
Sijoittajan valinnat