Kansainvälisten osakkeiden Osaketyökaluun uusia osakkeita – mukana DoorDash, Snowflake ja MongoDB

Kansainvälisten osakkeiden Osaketyökalu on saanut joukon uusia osakkeita. Artikkelissa tutustumme kolmeen uuteen tulokkaaseen.

Sijoittaja.fi
Sijoittaja.fi

Kansainvälisten osakkeiden Osaketyökalu on saanut joukon uusia osakkeita. Artikkelissa tutustumme kolmeen uuteen tulokkaaseen.

Osaketyökalun osakelista päivitetty

Sijoittaja.fi:n kansainvälisten osakkeiden Osaketyökalun osakelista on jälleen päivitetty. Työkalusta on poistunut pörssistä poistuneita yhtiöitä, mutta samalla työkaluun on lisätty lähes 20 uutta osaketta. Tällä hetkellä kansainvälisten osakkeiden Osaketyökalu sisältää yhteensä 1 154 osaketta.

Tutustumme tässä artikkelissa muutamaan uuteen tulokkaaseen. Osaketyökalua voi käyttää Sijoittaja360:ssä, ja työkalusta voi tutustua osakkeiden pisteytyksiin, tunnuslukuihin ja ennusteisiin.

DoorDash Inc

DoorDash on yhdysvaltalainen jakeluyhtiö, joka tarjoaa ruoankuljetus- ja noutopalveluita. DoorDash toimii välittäjänä asiakkaiden ja ravintoloiden tai myymälöiden välillä, mahdollistaen ruokatilausten toimittamisen asiakkaiden ovelle. Palvelu käyttää itsenäisiä kuljettajia, joita kutsutaan ”Dashereiksi”, ruoan toimittamiseen. Yhtiö toimii 25 maassa, ja Yhdysvalloissa DoorDashilla on suurin markkinaosuus verkossa toimivista ruoan jakeluyhtiöistä. Vuonna 2021 yhtiö ilmoitti ostavansa suomalaisen jakeluyhtiö Woltin.

DoorDashin osake oli loppuvuodesta 2021 kovassa laskussa, mutta lokakuun 2022 pohjista osake on jälleen saanut uutta tuulta alleen ja on noussut yli 200 %. Osaketyökalussa DoorDashin osake saa hyvät momentti- ja kasvupisteet.

DoorDashin Q4/2023

DoorDashin neljännen vuosineljänneksen ja koko vuoden 2023 tulokset osoittavat merkittävää kasvua ja parannusta yhtiön taloudellisessa suorituskyvyssä verrattuna edellisvuoteen. Neljänneksen aikana yhtiön tilausten kokonaismäärä kasvoi 23 prosenttia 574 miljoonaan, ja Marketplace GOV (Gross Order Value) nousi 22 prosenttia $17,6 miljardiin. Lisäksi liikevaihto kasvoi 27 prosenttia $2,3 miljardiin.

Viimeisellä neljänneksellä DoorDashin oikaistu EBITDA kasvoi $363 miljoonaan vertailukauden $117 miljoonasta. Yhtiö ilmoitti vuoden 2023 aikana saavuttaneensa lähes $50 miljardin myynnin paikallisille kauppiaille ja yli $15 miljardin tulot yli 7 miljoonalle Dasherille.

Vuoden 2024 ensimmäiselle neljännekselle DoorDash odottaa Marketplace GOV:n olevan välillä $18,5 – $18,9 miljardia ($15,9 mrd. Q1/2023) ja oikaistun EBITDA:n välille $320 – $380 miljoonaa ($204 milj. Q1/2023). Yhtiö aikoo jatkaa investointeja uusiin työkaluihin, jotka ratkaisevat kuluttajien, kauppiaiden ja Dashersin ongelmia, samalla kun se laajentaa liiketoimintansa mittakaavaa, laajuutta ja voittopotentiaalia.

Snowflake Inc

Yhdysvaltalainen Snowflake Inc. on pilvipohjainen tietovarasto- ja analytiikka-alustan tarjoava yhtiö, joka mahdollistaa yrityksille ja organisaatioille suurten tietomäärien tallentamisen, hallinnoinnin, analysoinnin ja jakamisen turvallisesti pilvessä. Yhtiön palveluiden avulla käyttäjät voivat helposti päästä käsiksi ja yhdistellä erilaisia tietolähteitä, tehdä monimutkaisia tietoanalyysejä ja hyödyntää tietoja päätöksenteossa. Palvelu on suunniteltu skaalautuvaksi, mikä tarkoittaa, että se pystyy käsittelemään sekä pieniä että erittäin suuria tietomääriä tehokkaasti.

Snowflaken osake oli loppuvuodesta 2023 nousussa, mutta viimeisimmän tulosjulkistuksen jälkeen osake on jälleen ollut laskusuunnassa. Osaketyökalussa Snowflaken osake erottuu hyvillä kasvupisteillä.

Snowflaken Q4/2024

Snowflake raportoi vahvaa kasvua tilikauden 2024 viimeisellä neljänneksellä, tuoteliikevaihdon noustessa 33 % vuodentakaisesta, saavuttaen $738,1 miljoonaa. Yhtiö kasvatti merkittävästi yli 1 miljoonan dollarin tuoteliikevaihtoasiakkaidensa määrää, määrän ollessa nyt 461 asiakasta, jossa nousua oli 39 % edellisvuoteen verrattuna. Nettoliikevaihdon säilyttämisaste pysyi korkealla, 131 %:ssa, osoittaen asiakkaiden jatkuvaa tyytyväisyyttä ja sitoutumista Snowflaken alustaan. Non-GAAP operatiivinen liikevoitto oli $71,0 miljoonaa.

Tilikauden 2025 ensimmäiselle neljänneksellä Snowflake odottaa tuoteliikevaihdon olevan välillä $745 – $750 miljoonaa, jossa kasvua olisi 26–27 % vuodentakaisesta.

MongoDB Inc

MongoDB, Inc. on teknologiayritys, joka on erikoistunut tietokantaratkaisuihin. Yhtiön pääasiallinen tuote on MongoDB-tietokanta, joka on avoimen lähdekoodin, asiakirjaorientoitunut tietokantaohjelmisto.

MongoDB:n tietokanta on suunniteltu skaalautuvaksi ja helppokäyttöiseksi, mikä tekee siitä sopivan monenlaisiin sovelluksiin, kuten pilvipalveluihin, mobiilisovelluksiin ja suurten datamäärien käsittelyyn. MongoDB, Inc. tarjoaa myös pilvipalveluita, konsultointia ja tukea tietokannan käyttäjille ja asiakkaille, auttaen heitä hyödyntämään MongoDB-tietokantaa mahdollisimman tehokkaasti.

MongoDB:n osake on ollut loppuvuodesta 2022 saakka vahvassa kasvussa, ja Osaketyökalussa osake saa muiden artikkelin yhtiöiden tapaan hyvät kasvupisteet.

MongoDB Q3/2024

MongoDB, Inc. raportoi tilikauden 2024 kolmannella neljänneksellä merkittävää kasvua. Kolmannen neljänneksen kokonaisliikevaihto oli $432,9 miljoonaa, missä kasvua oli 30 % vuodentakaisesta. Tämä kasvu korostaa MongoDB:n kykyä houkutella uusia asiakkaita ja laajentaa olemassa olevien asiakkaiden käyttöä, sillä asiakasmäärä kasvoi yli 46 400 asiakkaaseen 31. lokakuuta 2023 mennessä (39 100+ asiakasta 31.10.2022 mennessä).

MongoDB Atlas, yhtiön pilvipohjainen tietokantapalvelu, kasvatti liikevaihtoa 36 % vuodentakaiseen verrattuna, muodostaen 66 % kolmannen neljänneksen kokonaisliikevaihdosta. Yhtiön bruttokate oli kolmannella neljänneksellä $325,9 miljoonaa, joka vastasi 75 %:n bruttomarginaalia, parantuen edellisvuoden 72 %:sta. Yhtiön Non-GAAP liikevoitto oli $78,5 miljoonaa, mikä on huomattava parannus edellisen vuoden $19,8 miljoonan liikevoittoon nähden.

Tilikauden 2024 viimeiselle neljännekselle MongoDB odottaa kokonaisliikevaihdon olevan välillä $429,0–$433,0 miljoonaa ja Non-GAAP liikevoiton olevan välillä $35–$38 miljoonaa. MongoDB julkaisee tilikauden 2024 viimeisen neljänneksen tuloksen 7.3.2024.

Tutustu Osaketyökaluun

Kansainvälisten osakkeiden Osaketyökalusta voit tutustua tämän artikkelin osakkeiden lisäksi yli tuhanteen muuhun kansainväliseen osakkeeseen. Työkalun avulla voit vertailla osakkeita pisteytysten mukaan, tarkastella yhtiöiden tunnuslukuja ja tutustua ennusteisiin. Osaketyökalu on osana Sijoittaja360:tä.

Sinua voisi kiinnostaa
Tekoälyn hyödyntäminen sijoittamisessa
Helsingin pörssi
TOP 10 -osakkeet, jotka löytyvät parhaiden salkunhoitajien salkuista
Haastattelussa Wimaon johto – yritys ratkaisee globaalin muovijäteongelman kannattavasti
Sijoittajan valinnat