Viisi tämän hetken mielenkiintoisinta tekoälyosaketta – SIJOITTAJA -podcast 32

Uusin SIJOITTAJA -podcastin jakso ottaa käsittelyyn viisi tämän hetken mielenkiintoisinta tekoälymegatrendin osaketta. Osakepickit ovat Sijoittaja.fi:n analyytikko Juho Toratin käsialaa.

Anni Hurtig
Anni Hurtig

Uusin SIJOITTAJA -podcastin jakso ottaa käsittelyyn viisi tämän hetken mielenkiintoisinta tekoälymegatrendin osaketta. Osakepickit ovat Sijoittaja.fi:n analyytikko Juho Toratin käsialaa.

SIJOITTAJA -podcast jakso 32

Tuoreimmassa SIJOITTAJA -podcastin jaksossa otamme katsauksen viiteen tämän hetken kiinnostavimpaan tekoälyosakkeeseen sekä keskustelemme tekoälystä sijoittamisen megatrendinä. Mitkä muut toimialat hyötyvät tekoälyn kehityksestä? Koituuko joillekin toimialoille tekoälystä puolestaan haittaa? Entä miksi tekoäly on vuoden 2024 tärkein megatrendi? Tarkempaan analyysiin nostetut osakepickit ovat Nvidia, AMD, TSMC, Microsoft sekä Snowflake. Jakson asiantuntijana kuullaan Sijoittaja.fi:n analyytikko Juho Toratti.

Kuuntele uusin jakso!

Tekoäly on vuoden 2024 tärkein megatrendi

Tekoäly nousi vuonna 2023 kaikkien tietoisuuteen ja oli etenkin vuoden toisella vuosipuoliskolla merkittävin megatrendi. Trendi jatkuu vahvana myös vuonna 2024. Ennakoimme, että kyseessä on merkittävin teknologinen kehitysaskel sitten vuosituhannen vaihteen internet-buumin. Vuosi 2024 tulee näyttämään toteutuuko tämä hurja skenaario vai edetäänkö kehityksen suhteen rauhallisemmin. Jos voimakkaan kasvun skenaario toteutuu, megatrendin kasvusta pääsee nauttimaan yhä useampi teknologiayhtiö.

Tekoäly tulee myös muuttamaan toimialoja mahdollisesti enemmän kuin osaamme nyt ennakoida. Tämä tarkoittaa sitä, että kehityksen kelkasta jäävät yhtiöt kuolevat pois. Myös tietyt toimialat tulevat kärsimään, kun tekoälyn avulla voidaan toteuttaa asioita, jotka edellyttävät nyt ihmiskäsiä. Alat, jotka voivat kärsiä tekoälymegatrendistä ovat esimerkiksi käännöspalvelut, graafinen suunnittelu, videotuotanto sekä yksinkertainen ohjelmistokehitys ja testaus.

Lue aiheesta lisää: Analyysissa kuumimmat tekoälyosakkeet

Kuuntele myös muut jaksot

Sinua voisi kiinnostaa
Tekoälyn hyödyntäminen sijoittamisessa
Tekoälymegatrendin kärkiyhtiön Nvidian tulos Timo Heikkilän analyysissa – SIJOITTAJA -podcast 34
Tekoälyuutiset: Nvidia ja tekoälymarkkina kasvaa edelleen
Sijoittajan valinnat