Puolustusteollisuuden ETF:t vertailussa

Eurooppaan on viimeisen vuoden aikana listattu kolme ETF-rahastoa, jotka sijoittavat puolustussektorin osakkeisiin. Kaksi ETF-rahastoista löytyy myös ETF-työkalusta.

Sijoittaja.fi
Sijoittaja.fi

Eurooppaan on viimeisen vuoden aikana listattu kolme ETF-rahastoa, jotka sijoittavat puolustussektorin osakkeisiin. Kaksi ETF-rahastoista löytyy myös ETF-työkalusta.

ETF-rahastoilla kiinni puolustussektorin osakkeisiin

Kirjoitimme aikaisemmin artikkelin, jossa vertailimme kuutta eri puolustusteollisuuden osaketta. Puolustusteollisuuden noustua Euroopassa yhä merkittävämpään asemaan viime vuosien aikana myös ETF-talot ovat aktivoituneet tarjoamaan puolustusteollisuuteen sijoittavia ETF-rahastoja. Viimeisen vuoden aikana markkinoille on listattu kolme Eurooppa-listattua puolustussektorin ETF-rahastoa.

Eurooppa-listatut puolustussektorin ETF:t ovat:

  • VanEck Defense UCITS ETF USD A (DFEN)
  • Future of Defence UCITS ETF Acc (ASWC)
  • iShares Global Aerospace & Defence UCITS ETF (ITA)

Eurooppa-listatuista puolustussektorin ETF:istä VanEck Defense – ja Future of Defence -ETF:t löytyvät Sijoittaja.fi:n ETF-työkalusta, missä ETF-rahastoja voi vertailla esimerkiksi niiden tehokkuuden mukaan keskenään. Helmikuussa 2024 listattu iSharesin puolustus-ETF on vielä kooltaan sen verran pieni ettei se ole päässyt osaksi työkalua, mutta se voi tulevaisuudessa hyvinkin kasvaa ja päätyä osaksi ETF-työkalua.

VanEck Defense ja Future of Defence ETF-rahastot ETF-työkalussa

Tyypillisesti puolustusteollisuuden ETF:t sijoittavat yrityksiin, jotka ovat mukana puolustusalan tuotteiden ja palveluiden kehittämisessä, kuten asevalmistajiin, turvallisuusalan teknologiayrityksiin ja puolustusurakointiin. Tutustutaan hieman tarkemmin eurooppalaisiin puolustus-ETF:iin.

VanEck Defense UCITS ETF USD A (DFEN)

  • Rahaston koko: 455 milj. euroa
  • Hallinnointikustannus: 0,55 % p.a.
  • Rakenne: Fyysinen
  • Tuotto listauksesta (31.3.2023): 52 %

VanEck:n puolustus-ETF tarjoaa sijoittajille hajautetun sijoitusratkaisun johtaviin puolustusteknologiayrityksiin, suuriin kyberturvallisuusyrityksiin ja puolustusalan palveluntarjoajiin. Rahaston kolme suurinta omistusta ovat Thales SA (paino 8,5 %:ia), Safran SA (paino 8,2 %:ia) ja Leidos Holdings Inc (paino 7,9 %:ia). Tällä hetkellä ETF sijoittaa yhteensä 28 yhtiön osakkeisiin.

Maantieteellisesti yli puolet ETF:n varoista on sijoitettu Yhdysvaltoihin, seuraavaksi suurimman maantieteellisen painon ollessa Ranska.

Future of Defence UCITS ETF Acc (ASWC)

  • Rahaston koko: 263 milj. euroa
  • Hallinnointikustannus: 0,49 % p.a.
  • Rakenne: Fyysinen
  • Tuotto listauksesta (3.7.2023): 31 %

HANetf:n viime heinäkuussa liikkeelle laskema Future of Defence -ETF tarjoaa hajautetun sijoituskohteen yrityksiin, jotka hyötyvät Naton ja sen liittolaisten puolustus- ja kyberturvallisuusmenoista. ETF:n kolme suurinta omistusta ovat Rheinmetall AG (paino 7,2 %:ia), Safran SA (paino 5,3 %:ia) ja Thales SA (paino 4,90 %:ia). ETF sijoittaa yhteensä 50 yhtiön osakkeeseen.

Maantieteellisesti Yhdysvallat on ETF:ssä suurimmalla painolla noin 59 %:ssa, seuraavaksi suurimman painon ollessa Ranskassa.

iShares Global Aerospace & Defence UCITS ETF (ITA)

  • Rahaston koko: 25 milj. euroa
  • Hallinnointikustannus: 0,35 % p.a.
  • Rakenne: Fyysinen
  • Tuotto listauksesta (1.2.2024): n. 8 %

iSharesin ilmailu- ja puolustusteollisuuden ETF on tuorein lisäys eurooppalaisiin puolustussektorin ETF:iin. ETF sijoittaa muun muassa siviili- ja sotilasilmailun yrityksiin, sekä puolustustarvikkeita ja puolustuselektroniikkaa valmistaviin yrityksiin.

ETF:n kolme suurinta omistusta ovat RTX Corp (paino 11,4 %:ia), Airbus SE (paino 9,8 %:ia) ja Boeing Co (paino 9,1 %:ia.). Maantieteellisesti ETF:n suurin hajautus on Yhdysvaltoihin.

Löydä puolustusteollisuuden ETF:t Sijoittaja.fi:n ETF-työkalusta

Puolustusteollisuuden ETF-rahastoja on ilmaantunut viimeisen vuoden aikana tiuhaan tahtiin, ja niitä voi myös jatkossa ilmaantua markkinoille.

Voit hyödyntää Sijoittaja.fi:n ETF-työkalua puolustusteollisuuteen sijoittavien ETF:ien löytämiseen. Löydät ETF:iä kirjoittamalla hakukenttään ”defense” tai ”defence”. Tarkista Lisätiedot-välilehdeltä, että valitun ETF:n verotuksellinen kotimaa on Euroopassa, sillä eurooppalaiset yksityissijoittajat eivät voi sijoittaa Yhdysvalatalaisiin ETF:iin.

ETF-työkalu osana Sijoittaja.fi:n jäsenyyttä

ETF-työkalu sisältää lähes 3 200 ETF:ää, ja työkalun avulla voit helposti vertailla ETF:iä keskenään. Työkalu kuuluu Sijoittaja.fi-jäsenyyteen ja se löytyy Sijoittaja360-palvelusta.

Sinua voisi kiinnostaa
Helsingin pörssi
TOP 10 -osakkeet, jotka löytyvät parhaiden salkunhoitajien salkuista
Haastattelussa Wimaon johto – yritys ratkaisee globaalin muovijäteongelman kannattavasti
Parhaat yhdistelmärahastot
Vertailussa suosituimmat yhdistelmärahastot – katso parhaat!
Sijoittajan valinnat