Tuloskausi vauhdissa – SIJOITUS INVEST -mallisalkun yhtiöiden tuloksia

SIJOITUS INVEST järjestetään 30.11.-1.12. Messukeskuksessa. Ohjelma koostuu sijoittamisen puheenvuoroista, keskusteluista ja tietoiskuista. Sijoittaja.fi on mukana sisältöyhteistyökumppanina. Olemme rakentaneet SIJOITUS INVESTIIN oman mallisalkun. Sijoitushoristontti on lyhyt, kaksi kuukautta.

Sami Väänänen
Sami Väänänen

SIJOITUS INVEST järjestetään 30.11.-1.12. Messukeskuksessa. Ohjelma koostuu sijoittamisen puheenvuoroista, keskusteluista ja tietoiskuista. Sijoittaja.fi on mukana sisältöyhteistyökumppanina. Olemme rakentaneet SIJOITUS INVESTIIN oman mallisalkun. Sijoitushoristontti on lyhyt, kaksi kuukautta.

Loimme 30.9.2016 10 000 euron mallisalkun Sijoitus-Invest-messuja ajatellen. Kaikki SIJOITUS INVEST-mallisalkkumme kymmenen osaketta ovat suomalaisia ja samalla tuhannen euron painolla salkussa. Mallisalkkumme rakentamisessa on käytetty yhtenä tärkeänä tekijänä Suomalaisten osakkeiden valintatyökaluamme, josta olemme poimineet kymmenen osaketta. Lue tästä tarkemmin valintakriteereistämme, ja siitä, miten mallisalkku on rakennettu.

Mallisalkkumme sisältö on seuraava:

Sijoitusinvest mallisalkku

Yhtenä tärkeänä kriteerinä on ollut yhtiöiden positiivinen suoriutuminen toisella kvartaalilla. Lue tästä, millaisia tuloksia mallisalkun yhtiöiltä odotetaan nyt parhaillaan käynnissä olevalla tuloskaudella!

Seuraa mallisalkkua artikkelin lopussa olevan lomakkeen kautta, niin saat kaikki päivitykset suoraan sähköpostiisi.

Tuloskausi vauhdissa

Tähän mennessä mallisalkun yhtiöistä jo viisi on julkaissut tuloksen. Kaikkien tulokset ovat olleet joko ennusteiden mukaiset tai ylittäneet ne.

1. UPM-Kymmene

Q3/2016 UPM:n liikevaihto oli 2 445 M€ (analyytikkojen ennuste 2 465 M€) ja oikaistu liikevoitto 314 M€ (ennuste 262 M€). Vertailukelpoinen liikevoitto nousi 31 prosenttia ja liiketoiminnan rahavirta nousi ennätykselliseen 506 miljoonaan euroon. Kasvuhankkeet saivat vauhtia ja vaikuttivat merkittävästi tulosparannukseen. Markkinareaktio tulosjulkistuspäivänä oli voimakkaan positiivinen: +10,75 %. 

2. Konecranes

Q3/2016 Konecranesin liikevaihto oli 517,6 M€ (analyytikoiden ennuste 506,3 M€) ja oikaistu liikevoitto 37,9 M€ (ennuste 35,3 M€). Alhaisemmat kiinteät kustannukset tukivat kannattavuutta. Saadut tilaukset ja tilauskanta laskivat vertailukaudesta. Kysyntä pysyi vaimeana eri hyödykemarkkinoilla ja teollisuuden tuotantotoiminta oli hidasta eri puolilla maailmaa. Euroopan komissio hyväksyi MPHS-yrityskaupan. Ohjaus ennallaan. Markkinareaktio tulosjulkistuspäivänä: -2,36 %.

3. Olvi

Q3/2016 Olvin liikevaihto oli 89,7 M€ (analyytikoiden ennuste 92,5 M€) ja liikevoitto 15,2 M€ (ennuste 15,1 M€). Sesonkikuukausiin vaikutti negatiivisesti epävakaa sää, joka laski markkinaa kolmannessa kvartaalissa. Suomessa myyntivolyymi on vuoden 2016 aikana kasvanut ja markkinaosuus vahvistunut. Ohjaus ennallaan. Markkinareaktio tulosjulkistuspäivänä: 0 %.

4. Aspo

Q3/2016 Aspon liikevaihto oli 118,2 M€ (analyytikoiden ennuste 113 M€) ja oikaistu liikevoitto 6,0 M€ (ennuste 6,0 M€). Johdon mukaan vaikeasta markkinaympäristöstä huolimatta kolmannen neljänneksen liikevoitto oli odotetusti merkittävästi parempi kuin ensimmäisen tai toisen neljänneksen liikevoitto. Aspo tarkensi ohjausta pienentämällä liikevoiton vaihteluväliä ja odottaa nyt liikevoiton olevan noin 19-22 miljoonaa euroa vuonna 2016. Markkinareaktio tulosjulkistuspäivänä: -1,40 %.

5. Cramo

Q3/2016 Cramon liikevaihto oli 184,8 M€ (analyytikoiden ennuste 185,4 M€) ja liikevoitto 37,7 M€ (ennuste 36,4 M€). Kysyntä on kehittynyt myönteisesti ja Cramo on onnistunut kasvattamaan liikevaihtoa ja tulosta. Alueista Norjassa ja Itä-Euroopassa liikevaihdot laskivat lievästi. Itä-Eurooppa ei myöskään pystynyt tulosparannukseen. Muualla liikevaihdot ja tulokset paranivat. Ohjaus ennallaan. Markkinareaktio tulosjulkistuspäivänä: -5,97 %.

Sinua voisi kiinnostaa
Helsingin pörssi
TOP 10 -osakkeet, jotka löytyvät parhaiden salkunhoitajien salkuista
Viikon laatuosake: Marimekko tähtää kannattavaan kasvuun
Tekoälyuutiset: Nvidia ja tekoälymarkkina kasvaa edelleen
Sijoittajan valinnat