Menestys luo luottamusta – Vontobel

Vontobel Groupin missio on varjella ja rakentaa asiakkaidensa varallisuutta pitkällä tähtäimellä. Yhtiö on erikoistunut aktiiviseen varainhoitoon ja räätälöityihin sijoitusratkaisuihin sekä sitoutunut sveitsiläiseen laatuun ja standardeihin. Nämä periaatteet ovat siirtyneet Vontobelin suvussa sukupolvelta toiselle.

Vieraileva kirjoittaja
Vieraileva kirjoittaja

Vontobel Groupin missio on varjella ja rakentaa asiakkaidensa varallisuutta pitkällä tähtäimellä. Yhtiö on erikoistunut aktiiviseen varainhoitoon ja räätälöityihin sijoitusratkaisuihin sekä sitoutunut sveitsiläiseen laatuun ja standardeihin. Nämä periaatteet ovat siirtyneet Vontobelin suvussa sukupolvelta toiselle.

Hyvä lukija,

Vontobel Groupin ydinosaamista on varallisuuden varjeleminen ja kasvattaminen, aktiivinen varainhoito sekä räätälöidyt sijoitusratkaisut. Vontobel on sitoutunut kasvattamaan ja suojelemaan asiakkaiden varoja pitkällä aikavälillä.

Vontobel arvot ovat eteenpäin katsovia, vastuullisia ja ensiluokkaista sitoutumista asiakkaisiin. Vuoden 2015 lopussa Vontobel Groupilla oli 187 miljardia hoidettavia asiakasvaroja, 1 500 työntekijää ja 22 toimipistettä maailmanlaajuisesti. Vontobelin osakkeet ovat listattuna Sveitsin pörssiin. Yhtiö on perheyhtiö, sillä Vontobelin perhe ja säätiö omistavat enemmistön yhtiön osakkeista.

Viputuotteita volatiiliin markkinaan

Vontobel on erikoistunut yksityispankki- ja investointipankkitoimintaan sekä omaisuudenhoitoon. Vuosien kokemuksella Vontobel Group on noussut johtavaksi pörssinoteerattujen sijoitustuotteiden tarjoajaksi Euroopassa ja Sveitsissä.

Kaupankäyntiin viputuoteilla on useita syitä. Yksinkertaisesti viputuotteilla on mahdollista saavuttaa tuottoa sekä nousu- että laskumarkkinassa.

Sijoittajat rakentavat salkkunsa perustan tyypillisesti osakkeilla, koroilla ja rahastoilla. Viputuotteet soveltuvat taktiseen näkemyksen ottoon. Niiden avulla on mahdollista saavuttaa lisätuottoja hyödyntämällä indeksien, osakkeiden, valuuttojen tai raaka-aineiden trendejä. Portfolion rakentaminen yksinkertaistuu ja viputuotteet avaavat uusia mahdollisuuksia.

Lisäksi viputuotteita voi käyttää salkun suojaukseen. Short- tai Bear-sertfikaatti on tuote, jolla sijoittaja voi suojata salkkua tiettynä aikajaksona. Tällä hetkellä sijoittajat käyttävät Short- ja Bear-sertifikaatteja usein valuuttasuojaukseen, mutta myös kulta- ja öljyindekseissä.

Tällä hetkellä on pörssinoteeratuissa sijoitustuotteissa on kaksi pääkategoriaa. Bull ja Bear -Sertifikaatteja käytetään päiväkaupassa, short-positioissa ja erilaisissa trading-strategioissa. Niin sanottuja Knock-Out-Sertifikaatteja, minifutuureita ja unlimited turboja käytetään keskipitkän ja pitkän aikavälin sijoitusstrategioissa. Pörssinoteerattujen sijoitustuotteiden tarkoitus on tarjota sijoittajalle mahdollisuus vivutettuun tuottoon. Riskinä on sijoitetun pääoman menetys. Kaikissa kategorioissa on laaja valikoima alla olevia markkinoita, kuten indeksejä, osakkeita, valuuttoja, arvometalleja ja raaka-aineita. Kaikki pörssinoteeratut sijoitustuotteet löytyvät pörssistä, kuten NGM:stä (Nordic Growth Market), mutta myös Nasdaq OMX:stä.

Kuten tuotteen nimi kertoo, knock-out-sertifikaatissa on knock-out-taso. Jos alla oleva kohde-etuus saavuttaa knock-out-tason, sertfikaatti erääntyy arvottomana. Sijoittajan tuotto seuraa sertifikaatin tuottoa hyvässä ja pahassa, koska vipu toimi molempiin suuntiin. Bull ja Bear -sertifikaateissa on kiinteä vipukerroin. Tästä syystä Bull ja Bear -sertifikaatit tarvitsevat vahvan trendin kohde-etuuden hintakehityksessä. Jos kohde-etuuden hinta pysyttelee kapeassa putkessa, sijoittaja voi kokea merkittäviä tappioita. Esimerkiksi, jos sertifikaatti menettää arvostaan 50 %:ia tänään, sen täytyy nousta 100 % seuraavana päivänä päästäkseen alkuperäiseen arvoonsa. Jos sijoittaja haluaa ottaa näkemystä kohde-etuuden keskipitkän aikavälin hintakehityksestä, kannattaa hänen yleensä suosia matalan vipukertoimen knock-out-sertifikaattia. Knock-out-sertifikaatin heikkous on siinä, että vipuvaikutus laskee, kun kohde-etuuden hinta liikkuu haluttuun suuntaan. Vipukerroin ei siten ole kiinteä yli ajan.

Yhteenveto

On useita syitä käydä kauppaa viputuotteilla. Ne tarjoavat sijoittajilla mahdollisuuden lisätuottoon taktisella näkemyksen ottolla hyödyntämällä indeksien, osakkeiden, valuuttojen ja raaka-aineiden vahvoja trendejä. Katso tarkemmin Vontobelin tuotetarjonta ja sertifikaatit certificates.vontobel.com. Seuraa Vontobelin blogia, josta saat mielenkiintoisia sijoitusideoita.

Seuraa myös Twitterissä @Vontobel_FP_FI

Kumppaniartikkeli – Vontobel

Sinua voisi kiinnostaa
Pörssinoteraatuilla sijoitustuotteilla voit hyötyä markkinoiden nousuista tai laskuista pienellä sijoitussummalla
Pörssinoteeratut tuotteet eivät ole vain treidaajille – miten tavallinen sijoittaja voi hyödyntää niitä?
Miten kulutusluottojen korkokatto vaikuttaa sijoittamiseen?
Sijoittajan valinnat