Mitkä ovat houkuttelevimmat ulkomaiset osakkeet?

Löydä houkuttelevimmat ulkomaiset osakkeet helposti. Etsi sijoitustyyliisi sopivia osakkeita ja katso valmiita sijoitusideoita. Työkalusta löydät myös teemoihin soveltuvat artikkelit.

Timo Heikkilä
Timo Heikkilä

Löydä houkuttelevimmat ulkomaiset osakkeet helposti. Etsi sijoitustyyliisi sopivia osakkeita ja katso valmiita sijoitusideoita. Työkalusta löydät myös teemoihin soveltuvat artikkelit.

Uusi Osakevalintatyökalu

Uusi Osakevalintatyökalu auttaa sijoittajaa houkuttelevimpien ja omaan sijoitustyyliin sopivien ulkomaisten osakkeiden löytämisessä, vertailussa ja sijoitusideoiden etsimisessä.

  • Hae osakkeita hakusanalla tai sektoreittain
  • Selaa osakkeita ja lajittele niitä esimerkiksi kokonaispisteiden tai arvostuslukujen perusteella
  • Löydä Sijoitusideoita

Uusi käyttöliittymä

Työkalussa on samanlainen käyttöliittymä kuin ETF-valintatyökalussamme. Ideanamme on ollut, että, jos osaa käyttää yhtä Sijoittajan työkalua, osaa käyttää kaikkia.

Työkalusta sijoittaja saa helposti valmiita sijoitusideoita. Löydät ne klikkaamalla Osaketyökalussa ”Sijoitusideoita” ja valitsemalla halutun osakelistan.

Osaketyökalu sijoitusideoita

Miten ja miksi sijoittaa ulkomaisiin osakkeisiin?

Ulkomaisiin osakkeisiin sijoittavan haasteena on osakkeiden valtava määrä. Maailmasta löytyy lähes 60 000 pörssiyhtiötä. Kenelläkään sijoittajalla ei ole aikaa seurata, saati perehtyä, edes murto-osaan osakevaihtoehdoista.

Menestyvä sijoittaja tarvitsee työkalun, joka murskaa tunnuslukuja, löytää kriteerit täyttäviä osakkeita ja lajittelee osakkeita paremmuusjärjestykseen.

Ulkomaisiin osakkeisiin sijoittaminen kannattaa

Suomalaisiin osakkeisiin sijoittavalle ulkomaiset osakkeet tarjoavat hajautushyötyä ja uutta tuottopotentiaalia. Valinnanvaraa on enemmän, joten paremman tuottopotentiaalin yhtiöitä on enemmän.

Jos sijoittaja on esimerkiksi kiinnostunut terveydenhuoltosektorista tai yhdyskuntapalvelusektorista, ei Suomen markkinasta löydy kuin yksi yhtiö per sektori (Orion ja Fortum). Samoin on eri sijoitustyylien laita. Mikäli sijoittaja haluaa sijoittaa laatuyhtiöihin, arvoyhtiöihin, kasvuyhtiöihin tai matalariskisiin yhtiöihin, vaihtoehtoja löytyy ulkomailta enemmän.

Miinuspuolena on, että ulkomaisista osakkeista voi olla vaikea löytää analyysia. Tuntemattomiin kv-osakkeisiin voi myös liittyä riskejä, joita on vaikea tunnistaa. Kaupankäynnin kustannukset voivat myös olla korkeat. Onneksi useat välittäjät ovat laskeneet hintoja ja kaupankäynti on edullista. Esimerkkeinä Nordnet ja Nordea.

Miten osakkeet on valittu työkaluun?

Ulkomaisia osakkeita on lähes 60 000. Olemme ratkaisseet näihin liittyvän valtavan datamäärän ongelman seuraavasti:

  • Lähtöjoukko koostuu tunnetuista osakeindekseistä, kuten STOXX 600 (eurooppalaiset osakkeet) ja S&P 500 (amerikkalaiset osakkeet)
  • Joukkoon on lisätty 30 vakaata laatuyhtiötä ja 30 houkuttelevaa arvoyhtiötä
  • Suomesta mukana on vertailun vuoksi Suomalaisten osakkeiden valintatyökalun TOP 5 -yhtiöt

Tämän osakejoukon pisteytämme ja näytämme työkalussa parhaimmat osakkeet.

Työkalu käytössä sijoittaja.fi:n jäsenille!

Työkalu kuuluu normaaliin jäsenpakettiimme. Kokeile palvelua 1 eurolla kk.

Sinua voisi kiinnostaa
Helsingin pörssi
TOP 10 -osakkeet, jotka löytyvät parhaiden salkunhoitajien salkuista
Viikon laatuosake: Marimekko tähtää kannattavaan kasvuun
Tekoälyuutiset: Nvidia ja tekoälymarkkina kasvaa edelleen
Sijoittajan valinnat