Fellow Finance mallisalkkumme kehitys

Mallisalkkumme on ollut pystyssä puolitoista vuotta ja on kehittynyt hyvin.

Sami Väänänen
Sami Väänänen

Mallisalkkumme on ollut pystyssä puolitoista vuotta ja on kehittynyt hyvin.

Fellow Finance -mallisalkkumme on perustettu 5.5.2015. Mallisalkku on toteutettu oikealla rahalla ja alkupääomaa on salkkuun sijoitettu 30 000 euroa. Sijoittaja.fi:n näkemyksen mukaan vertaislainaus tuo tehokasta hajautushyötyä perinteisiin osake- ja korkosijoituksiin nähden, sekä tuottaa kuukausittaista kassavirtaa. Allokaation ja hajautushyötyjen merkitys korostuu etenkin laskuvoittoisessa markkinaympäristössä. Salkku on nyt ollut reilut puolitoista vuotta pystyssä ja vuotuistettu tuotto on 10,4 %. Perustettaessa salkkua tuotto-odotus oli 13 %, mutta korkotasojen painumisesta johtuen myös odotettu tuotto on laskenut.

Kuva 1. Korkotason kehitys.

20161208-fellow-korkotuottoodotus

Salkkumme sijoittaa enimmäkseen luottoluokan 4 ja 5 lainoihin, joten salkun tuoton laskeminen on johtunut luonnollisesta korkotason laskusta, eikä niinkään luottotappioiden kasvusta.  Salkkumme on sijoitettu tällä hetkellä 1 016 eri lainaan, joten luottotappioilta ei voida välttyä.

Kuva 2. Toteutuneet tuotot ja luottotappiot.

20161208-tuotto-luottotappiot2

Yllä olevasta kuvaajasta nähdään saadut korot, realisoituneet luottotappiot ja näiden erotus, eli toteutunut tuotto (keskimmäinen kuvaaja). Hajautetulla lainasalkulla on siis saanut hyvää ja vakaata tuottoa vertaislainamarkkinoilta. Salkkuamme voit myös seurata livenä!

Kuva 3. Salkkumme yhteenveto.

20161208-fellow-yhteenveto

Aloita sijoittaminen vertaislainoihin Fellow Financen avulla!

Mitä uutta Fellow Finance -palvelussa?

Fellow Finance on laajentunut nykyään myös yrityslainoihin. Avoinna näyttää olevan 15 yrityslainaa, lainasummaltaan noin 950.000 euron verran. Fellow Financessa on mahdollista sijoittaa lainoihin myös allokaattorin kautta, joka automaattisesti sijoittaa sijoittajan kriteerit täyttäviin lainoihin. 30:n päivän aikana lainoista 94 % on mennyt suoraan allokaattorin kautta.

Kulutuslainojen puolella Fellow Finance laajentui aiemmin Puolan markkinoille. Puolan markkinoilta saatava korko on korkeampi, mutta puolalaisiin lainoihin sijoittamalla altistuu myös valuuttakurssiriskille. Viimeisimpien tietojen mukaan Fellow Finance suunnittelee laajentuvansa Saksan markkinoille vuoden 2017 ensimmäisen kvartaalin aikana.

Kirjanpitoa sijoitustoiminnasta tekevät ilahtuvat uudesta ominaisuudesta Raportit-välilehdellä. Aiemmin on pitänyt odottaa joka kuukausi Fellow Financen lähettämää raporttia saapuvaksi, mutta nykyään kirjanpitoraportit voi itse ajaa haluamalleen päivämäärävälille. Näin sijoitustoiminnan seuraaminen helpottuu merkittävästi.

Seuraa Sijoittaja.fi:n Fellow Finance vertaislainasalkkua!

Sinua voisi kiinnostaa
Fed piti ohjauskoron ennallaan – viesti muuttunut haukkamaisemmaksi
Osakemarkkinoilla näkyvissä ensimmäisiä merkkejä suuren rotaation vaikutuksista
Korot ovat euroalueella aivan liian korkeat – EKP:n pitäisi nopeasti muuttaa politiikkaansa
Sijoittajan valinnat