Lista suomalaisista osakkeista, joilla voi tehdä rahaa vuonna 2017

Ennustaminen on vaikeaa. Etenkin tulevaisuuden ennustaminen. Olemme siitä huolimatta yrittäneet löytää osakkeita, jotka voivat tuottaa poikkeuksellisen hyvin vuonna 2017.

Timo Heikkilä
Timo Heikkilä

Ennustaminen on vaikeaa. Etenkin tulevaisuuden ennustaminen. Olemme siitä huolimatta yrittäneet löytää osakkeita, jotka voivat tuottaa poikkeuksellisen hyvin vuonna 2017.

Näkymät vuodelle 2017

Markkinaympäristö tukee osakkeita ja vuodesta 2017 tulee todennäköisesti parempi kuin vuodesta 2016. Kuluvana vuonna osakkeet selvisivät raaka-aineiden hintojen romahduksesta, Kiinan kasvun hyytymisestä, Brexitistä ja Trumpista.

Vuoden 2017 teemoja ovat inflaation comeback, korkojen nousu, talouskasvun kiihtyminen, Trumponomics, poliittisten levottomuuksien jatkuminen ja keskuspankkien kiristävä politiikka.

Riskejä osakemarkkinoiden kehitykselle ovat korkojen liian voimakas nousu, kauppasodat (Trumpin vaalipuheiden muuttuminen todeksi) ja poliittiset tapahtumat.

Huvittavaa on, että vuoden 2017 teemat ovat samoja kuin ne olivat tasan vuosi sitten. Myös silloin odotettiin talouskasvun kiihtyvän sekä inflaation ja korkojen nousevan. Tilanne on nyt erilainen kuin se oli vuosi sitten. Silloin öljyn ja muiden raaka-aineiden hinnat olivat jyrkässä laskussa, talousluvut heikentyivät, luottoriskit olivat nousussa ja riski-indikaattorimme selvästi kohonneella tasolla. Myös Fedin pelättiin haukkamaisesti nostavan korkoja ja siten heikentävän markkinaympäristöä edelleen.

Markkinaympäristö-osiosta löytyy kuvaaja talouskasvuennusteista. Se kertoo, miten ennusteet kautta linjan ovat kääntyneet vuoden 2016 aikana nousuun.

20161213-talouskasvuennusteet

Millä perusteilla osakkeet ovat valittu?

Olemme pyrkineet valitsemaan listalle osakkeita, joissa on nimenomaisesti korkea tuottopotentiaali. Osakevalinnoissa on huomioitu markkinaympäristö vuonna 2017, yhtiöiden tuloskehitys ja kurssitaso verrattuna historiaan. Osakevalinnat on tehty Suomalaisten osakkeiden valintatyökalulla.

Osakemarkkinoiden tai yksittäisten osakkeiden suuntaa ei voi ennustaa, joten on todennäköistä, että osa listan osakkeista ei tuota vuonna 2017 mitään tai tuotto jää negatiiviseksi.

Osakelista (vain jäsenille)

jasensisalto_kirjaudu

Sinua voisi kiinnostaa
Helsingin pörssi
TOP 10 -osakkeet, jotka löytyvät parhaiden salkunhoitajien salkuista
Haastattelussa Wimaon johto – yritys ratkaisee globaalin muovijäteongelman kannattavasti
Parhaat yhdistelmärahastot
Vertailussa suosituimmat yhdistelmärahastot – katso parhaat!
Sijoittajan valinnat