Sijoitusteema vuodelle 2017: terveydenhuoltosektorin yhtiöt globaalisti

Terveydenhuoltosektori on kärsinyt poliittisista riskeistä vuonna 2016. Nostamme sektorin kuitenkin yhdeksi sijoitusteemaksemme vuonna 2017 laadukkuuden ja pitkäntähtäimen kasvunäkymien vuoksi.

Sami Väänänen
Sami Väänänen

Terveydenhuoltosektori on kärsinyt poliittisista riskeistä vuonna 2016. Nostamme sektorin kuitenkin yhdeksi sijoitusteemaksemme vuonna 2017 laadukkuuden ja pitkäntähtäimen kasvunäkymien vuoksi.

Terveydenhuoltosektorin yhtiöillä on hyvät pitkän ajan kasvunäkymät. Esimerkiksi Deloitte näkee suurta potentiaalia globaalin terveydenhuoltosektorin kasvunäkymissä. Deloitte ennustaa neljän prosentin vuotuista kasvuvauhtia vuosille 2015-2020 terveydenhuollon kulutuksessa Euroopan alueella ja jopa 7,5 % vauhtia kehittyvissä talouksissa. Kasvua siivittää väestön eliniänodotteen kasvun lisäksi myös kroonisten tautien lisääntyminen. Deloitte arvioi, että vuoteen 2020 mennessä terveydenhuoltomenoista 50 % menee sydän- ja verisuonitautien hoitoon, syövän hoitoon ja hengitystiesairauksien parantamiseen.

Myös maailman suurin varainhoitotalo BlackRock näkee terveydenhuoltosektorin yritykset houkuttelevina. BlackRockin fokuksessa on yhdysvaltalaiset terveydenhuoltosektorin yritykset. Yhdysvaltalaiset terveydenhuoltosektorin yritykset ovat laskeneet merkittävästi poliittisten riskien seurauksena, ja ovat BlackRockin näkemyksen mukaan nyt halpoja verrattuna muihin osakkeisiin. Trumpin aikeet tehdä merkittäviä muutoksia terveydenhuoltosektorin yritysten suhteen ovat laskeneet terveydenhuoltosektorin yritysten kurssitasoja merkittävästi jo hyvän tovin. Myös BlackRockin näkemyksen mukaan terveydenhuoltosektoriin kohdistuu kysynnän kasvua pitkällä aikatähtäimellä.

Houkuttelevimmat terveydenhuoltosektorin osakkeet maailmalta sekä ETF:t

Suomesta ei sijoittajalle löydy kovin montaa terveydenhuoltosektorin yritystä, joten sijoittajan on suunnattava ulkomaiden markkinoille. Kätevimmin terveydenhuoltosektorin yrityksiä löytyy osakevalintatyökalun avulla. Suoraan koko terveydenhuoltosektoriin voi sijoittaa pörssinoteerattujen rahastojen, eli ETF:ien kautta.

Osakevalintatyökalussa terveydenhuoltosektorin yritysten löytäminen käy helposti. Valitse työkalussa sektoriksi ”terveydenhuoltosektori”. Työkalu näyttää osakkeet pisteiden perusteella houkuttelevuusjärjestyksessä. Lue myös, miten pisteytämme osakkeet.

20170123-osakevalinta-terveydenhuolto

TOP 10 globaalit terveydenhuoltosektorin yhtiöt

jasensisalto_kirjaudu

Sinua voisi kiinnostaa
Helsingin pörssi
TOP 10 -osakkeet, jotka löytyvät parhaiden salkunhoitajien salkuista
Haastattelussa Wimaon johto – yritys ratkaisee globaalin muovijäteongelman kannattavasti
Parhaat yhdistelmärahastot
Vertailussa suosituimmat yhdistelmärahastot – katso parhaat!
Sijoittajan valinnat