Mihin ulkomaisiin pörssiosakkeisiin sijoittaa nyt?

Osakevalintatyökalumme pisteyttää ulkomaiset osakkeet ja järjestää ne houkuttelevuuden perusteella paremmuusjärjestykseen. Katso työkalun kärki!

Timo Heikkilä
Timo Heikkilä

Osakevalintatyökalumme pisteyttää ulkomaiset osakkeet ja järjestää ne houkuttelevuuden perusteella paremmuusjärjestykseen. Katso työkalun kärki!

Vertaile kv-osakkeita helposti työkalullamme

Osakevalintatyökalustamme löydät houkuttelevimmat ulkomaiset osakkeet helposti. Osakevalintatyökalu auttaa sijoittajaa houkuttelevimpien ja omaan sijoitustyyliin sopivien ulkomaisten osakkeiden löytämisessä, vertailussa ja sijoitusideoiden etsimisessä. Työkalusta löydät myös teemoihin soveltuvat artikkelit.

  • Hae osakkeita hakusanalla tai sektoreittain
  • Selaa osakkeita ja lajittele niitä esimerkiksi kokonaispisteiden tai arvostuslukujen perusteella
  • Löydä Sijoitusideoita

Työkalusta sijoittaja saa helposti valmiita sijoitusideoita. Löydät ne klikkaamalla Osaketyökalussa ”Sijoitusideoita” ja valitsemalla halutun osakelistan.

Osaketyökalun kärkiosakkeet

Tuloskausi on maailmalla ohitse. Yhtiöiden tilinpäätöstiedot ovat siten päivittyneet tietokantoihin. Teimme työkaluun laajan päivityksen. Uusia osakkeita nousi työkaluun ja listat menivät uusiksi.

Alla olevassa taulukossa on kymmenen parhaat kokonaispisteet saanutta yhtiötä. Listalta löytyy kolme autoteollisuusyhtiötä. Kärjessä on Volkswagen, jonka arvostusluvut ovat päästöskandaalista johtuen poikkeuksellisen houkuttelevat. Volkswagen saa myös erinomaiset pisteet laadusta. Yhtiöllä on vahva tase, vakaa kannattavuus ja positiivinen kannattavuustrendi. Yhtiö teki vuonna 2016 operatiivisella tuloksella mitattuna historiansa parhaan tuloksen 14,6 mrd euroa. Päästöskandaalista johtuvat kertaluonteiset kulut olivat 7,5 mrd ja heikensivät raportoitua tulosta. Yhtiö myös nousi keväällä 2017 maailman suurimmaksi autovalmistajaksi.

Kaksi mielenkiintoista osakenostoa, joihin sijoittajan kannattaa myös tutustua työkalusta löytyvien arvostuslukujen ja tietosivun kautta tarkemmin ovat:  Cummins ja ABB. Molemmat ovat isoja teollisuusalan laatuyrityksiä ja selvästi kotimaisia Wärtsilää ja KONEtta edullisemmin hinnoiteltuja. Cummins saa erinomaiset pisteet kurssikehityksestä, laadusta ja osinkoarvostuksesta. Yhtiöllä on vakaa osinkohistoria. ABB vastaavasti saa erinomaiset pisteet matalasta riskistä ja tulosmomentista.

Miten osakkeet on valittu työkaluun?

Ulkomaisia osakkeita on lähes 60 000. Olemme ratkaisseet näihin liittyvän valtavan datamäärän ongelman seuraavasti:

  • Lähtöjoukko koostuu tunnetuista osakeindekseistä, kuten STOXX 600 (eurooppalaiset osakkeet) ja S&P 500 (amerikkalaiset osakkeet), mukana on myös aasialaisia osakkeita
  • Joukkoon on lisätty 30 vakaata laatuyhtiötä ja 30 houkuttelevaa arvoyhtiötä
  • Suomesta mukana on vertailun vuoksi Suomalaisten osakkeiden valintatyökalun TOP 5 -yhtiöt

Tämän osakejoukon pisteytämme ja näytämme työkalussa parhaimmat osakkeet. Lue pisteytyksestä tarkemmin täältä.

Sinua voisi kiinnostaa
Helsingin pörssi
TOP 10 -osakkeet, jotka löytyvät parhaiden salkunhoitajien salkuista
Haastattelussa Wimaon johto – yritys ratkaisee globaalin muovijäteongelman kannattavasti
Parhaat yhdistelmärahastot
Vertailussa suosituimmat yhdistelmärahastot – katso parhaat!
Sijoittajan valinnat