Auto-osakkeet ovat halpoja

Autoteollisuuden osakkeet ovat edullisesti arvostettuja. Katso houkuttelevimmat osakkeet.

Timo Heikkilä
Timo Heikkilä

Autoteollisuuden osakkeet ovat edullisesti arvostettuja. Katso houkuttelevimmat osakkeet.

Autoteollisuussektorin ominaisuudet

Autoteollisuus on syklinen sektori, jonka kysyntä riippuu talouden tilasta ja kuluttajien luottamuksesta. Lisäksi kysyntään vaikuttaa mm. polttoaineen hinta. Polttoaineen hinnan ollessa korkealla kuluttajat ostavat pienempiä vähäkulutuksisia autoja.

Sektori käy läpi myös rakenneuudistusta, missä sähköautojen ja itseohjautuvien autojen uskotaan tulevaisuudessa korvaavan nykyiset polttomoottoriautot.

Sektoria on myös ravistellut päästöskandaali, josta eniten on kärsinyt Volkswagen. Skandaali on maksanut yhtiölle miljardeja.

Lisämausteensa sektoriin tuovat poliittiset päätökset, joilla voi olla positiivisia tai haitallisia vaikutuksia autojen myyntiin.

Globaalin vuoden 2017 automyynnin odotetaan olevan vuoden 2016 tasolla tai kasvavan hieman. Kysyntää Yhdysvalloissa vaikuttaa mm. Trumpin elvytystoimet ja muut poliittiset päätökset. Positiivista sektorille on vahvistuva kuluttajaluottamus ja positiivisena jatkuva globaali taloustrendi.

Autoteollisuus on houkutteleva sektori

Sijoittajan näkökulmasta autoteollisuussektorin tunnusluvut ovat houkuttelevat. Indeksin valintatyökalumme pisteyttää osakeindeksit eri ominaisuuksien perusteella. Työkalun kärjessä on eurooppalainen autoteollisuussektori.

Sektori saa erinomaiset pisteet laadusta, arvostusluvuista ja tulosmomentista. Kurssiriski on korkea. Eli kyseessä on keskimääräistä riskisempi sijoituskohde.

Indeksin valintatyökalustamme löytyvät myös arvostusluvut. Sektorin arvostusluvut ovat osinkotuotto-%:ia lukuun ottamatta edulliset.

Indeksin valintatyökalusta sijoittaja löytää helposti tehokkaimman ETF-rahaston, jolla sektoriin voi sijoittaa. ETF:n kolme suurinta sijoitusta ovat Daimler, BMW ja Volkswagen. Näiden yhteenlaskettu paino ETF:ssä on lähes 50 %, joten sijoittaja ottaa näkemystä näiden kolmen yhtiön kurssikehityksestä. ETF:n hallinnointikulu on 0,30 % vuodessa.

First Trustilla on globaaleihin autoteollisuussektorin osakkeisiin sijoittava ETF. ETF:n nimi on First Trust NASDAQ Global Auto Index Fund ja sen suurimmat sijoitukset ovat: Daimler, Honda, Ford, Toyota ja General Motors.

TOP 5 autoteollisuusosakkeet

jasensisalto_kirjaudu

Sinua voisi kiinnostaa
Helsingin pörssi
TOP 10 -osakkeet, jotka löytyvät parhaiden salkunhoitajien salkuista
Haastattelussa Wimaon johto – yritys ratkaisee globaalin muovijäteongelman kannattavasti
Parhaat yhdistelmärahastot
Vertailussa suosituimmat yhdistelmärahastot – katso parhaat!
Sijoittajan valinnat