Tässä ovat houkuttelevimmat osakkeet maailmalta toimialoittain

Osakevalintatyökalumme pisteyttää ulkomaiset osakkeet ja järjestää ne houkuttelevuuden perusteella paremmuusjärjestykseen. Katso työkalun kärki sektoreittain!

Timo Heikkilä
Timo Heikkilä

Osakevalintatyökalumme pisteyttää ulkomaiset osakkeet ja järjestää ne houkuttelevuuden perusteella paremmuusjärjestykseen. Katso työkalun kärki sektoreittain!

Osakkeiden pisteytys

Osakevalintatyökalu auttaa sijoittajaa houkuttelevimpien ja omaan sijoitustyyliin sopivien ulkomaisten osakkeiden löytämisessä, vertailussa ja sijoitusideoiden etsimisessä. Työkalusta löydät myös teemoihin soveltuvat artikkelit.

Työkalu pisteyttää kansainväliset osakkeet kahdeksan eri ominaisuuden perusteella.

  • Kurssikehitys
  • Kurssiherkkyys
  • Laadukkuus
  • Kokonaisriski
  • Tulosmomentti ja odotukset
  • Tulosarvostus
  • Tasearvostus
  • Osinkoarvostus

Kokonaispisteet ovat näiden ominaisuuksien painotettu keskiarvo, joka on indeksoitu siten, että 100 on paras mahdollinen pistelukema.

Houkuttelevimmat osakkeet eri toimialoilta

Päivitimme Osakevalintatyökalun. Tässä ovat oman toimialansa houkuttelevimmat osakkeet maailmalta. Mukana ei ole pienyhtiöitä. Osakkeet löytyvät työkalusta klikkaamalla ”Hae” ja valitsemalla sektorin.

Listalla on 10 osaketta. Koska jokainen osake on eri toimialalta, toimii 10 osakkeen lista myös salkkuna. Sijoittaja voi helposti muodostaa Osakevalintatyökalullamme salkun kansainvälisistä osakkeista valitsemalla pisteytyksen perusteella houkuttelevimpia osakkeita tai omaan sijoitustyyliinsä sopivia osakkeita eri toimialoilta.

Energia

OMV. Pisteet 65. OMV on itävaltalainen öljynjalostaja ja Itävallan suurimpia yhtiöitä. Osake saa täyden kympin tulosmomentista. Kannattavuustrendi on positiivinen ja analyytikoiden tulosennusteet nousussa. OMV nosti osinkoa 1,20 euroon, edellisvuoden 1,00 eurosta. Näkymät ovat vakaat.

Harkinnanvarainen kulutus

Volkswagen. Pisteet 72. Volkswagenin arvostusluvut ovat erittäin houkuttelevat. Volkswagen saa myös erinomaiset pisteet laadusta. Yhtiöllä on vahva tase, vakaa kannattavuus ja positiivinen kannattavuustrendi. Yhtiö teki vuonna 2016 operatiivisella tuloksella mitattuna historiansa parhaan tuloksen 14,6 mrd euroa. Päästöskandaalista johtuvat kertaluonteiset kulut olivat 7,5 mrd ja heikensivät raportoitua tulosta. Yhtiö nousi keväällä 2017 maailman suurimmaksi autovalmistajaksi. Positiivista olivat myös USA:n automyyntitilastot maaliskuulta. Volkswagen kasvatti myyntiä. Osakekurssiin negatiivisesti vaikuttaa päästöskandaali, jonka lopulliset kustannukset eivät vieläkään ole kokonaan selvillä. Päästöskandaalista johtuen osakkeen kurssivaihtelu on ollut voimakasta.

Informaatioteknologia

Hon Hai Precision Industry Co. Pisteet 69. Tunnetaan paremmin nimellä Foxconn ja yhtiö on taiwanilainen maailman suurin elektroniikkavalmistaja. Foxconn saa tasaisen hyvät pisteet joka osa-alueelta. Erityisesti arvostusluvut ovat Foxconilla houkuttelevat.

Materiaalit

Eastman Chemical Company. Pisteet 64. Yhtiön operatiivinen tulos jäi vuonna 2016 hieman edellisvuodesta heikosta markkinatilanteesta johtuen. Johto oli tyytyväinen yhtiön suoritukseen ja odottaa tuloksen paranevan vuonna 2017. Eastman Chemical Company saat hyvät pisteet houkuttelevasta arvostuksesta, osingon vakaudesta ja kasvusta sekä pitkän aikavälin kurssipotentiaalista.

Päivittäiskulutus

Carlsberg. Pisteet 58. Carlsberg on vuonna 1847 perustettu yksi maailman suurimmista panimoista. Yhtiöllä on vahva tulostrendi, josta marraskuussa annettu positiivinen tulosvaroitus oli esimerkki. Yhtiö odottaa tuloksen paranevan maltillisesti vuonna 2017. Kasvua yhtiö hakee Aasiasta. Osakkeen kurssiriski on matala.

Rahoitussektori

Swiss Life. Pisteet 72. Swiss Life on suuri sveitsiläinen rahoitussektorin yhtiö (markkina-arvo 10 miljardia euroa). Yhtiöllä on kunnioitettava 160 vuoden historia. Vuonna 2016 Swiss Life paransi tulostaan 5 %. Osinkoa yhtiö jakaa 11,0 frangia per osake (8,5 frangia edellisvuonna). Yhtiön näkymät vuodelle 2017 ovat vakaat. Swiss Lifen osake saa tasaisesti hyvät pisteet joka osa-alueelta Osakevalintatyökalussamme. Osake on edullisesti arvostettu ja matala riskinen. Myös laatupisteet ovat hyvä.

Telekommunikaatio

China Mobile. Pisteet 57. China Mobile on hongkongilainen Kiinassa toimiva teleoperaattoori. Yhtiöllä on käsittämättömät yli 800 miljoonaa asiakasta. China Mobile ei vielä ole julkistanut koko vuoden 2016 tulosta. Ensimmäisen vuosipuoliskon tulos oli vahva. Osake saa hyvät pisteet laadusta, matalasta riskistä ja tulosarvostuksesta.

Teollisuus

Cummins. Pisteet 64. New Yorkiin listattu teollisuusalan yritys. Yhtiöllä on lähes 100 vuoden historia ja se valmistaa mm. diesel- ja kaasumoottoreita. Kotimaiseen Wärtsilään verrattuna Cummins on arvostusmittareilla edullisempi osake. Cummins saa erinomaiset pisteet kurssikehityksestä, laadusta ja osinkoarvostuksesta. Yhtiöllä on vakaa osinkohistoria. Yhtiö myös sopii eettiselle sijoittajalle, sillä yhtiö on valittu 10 vuotena perättäin ”World’s Most Ethical Companies” -listalle. Markkinatilanne on ollut haastava ja yhtiö odottaa, että Q1 on vuoden heikoin kvartaali. Sijoittajan kannattanee odottaa sen julkistus ennen sijoituspäätöstä.

Terveydenhuolto

Johnson & Johnson. Pisteet 61. Huippupisteet kurssiherkkyydestä, laadusta ja kokonaisriskistä. Johnson & Johnson on yksi maailman matalariskisimmistä suuryhtiöistä. Kannattavuustrendi on erinomainen ja arvostusluvut kohtuulliset. Johto odottaa osakekohtaisen tuloksen kasvavan 5-7 % vuonna 2017.

Yhdyskuntapalvelut

National Grid. Pisteet 58. National Grid jakelee kaasua ja sähköä Iso-Britanniassa ja USA:n pohjois-itä-osissa. National Grid on matalariskinen osake, joka tarjoaa yli 4 %:n osinkotuottoa.

Osakkeiden pisteytys ja arvostusluvut

jasensisalto_kirjaudu

Sinua voisi kiinnostaa
Helsingin pörssi
TOP 10 -osakkeet, jotka löytyvät parhaiden salkunhoitajien salkuista
Haastattelussa Wimaon johto – yritys ratkaisee globaalin muovijäteongelman kannattavasti
Parhaat yhdistelmärahastot
Vertailussa suosituimmat yhdistelmärahastot – katso parhaat!
Sijoittajan valinnat