Parhaat osinko-osakkeet maailmalta

Osinkosijoittaminen on historiassa tarjonnut markkinoita parempaa tuottoa ja loistavan tavan luoda passiivista tuloa. Keräsimme yhdessä Osaketyökalun algoritmilla ja analyytikkotiimimme näkemyksen perusteella listan tämän hetken kovimmista kansainvälisistä osinkokoneista.

Juho Toratti
Juho Toratti

Osinkosijoittaminen on historiassa tarjonnut markkinoita parempaa tuottoa ja loistavan tavan luoda passiivista tuloa. Keräsimme yhdessä Osaketyökalun algoritmilla ja analyytikkotiimimme näkemyksen perusteella listan tämän hetken kovimmista kansainvälisistä osinkokoneista.

Passiivista tuloa osinko-osakkeilla

Osinkosijoittaminen on yksi parhaista keinoista kartuttaa passiivisia tuloja. Hyvien osinko-osakkeiden vuodesta toiseen kasvavat osinkovirrat motivoivat jatkuvaan sijoittamiseen, ja saavat sijoittajan keskittymään olennaiseen eli yrityksen liiketoimintaan ja pitkän tähtäimen osingonmaksukykyyn.

Osinko-osakkeet sopivatkin sijoittajalle, joka haluaa osakesijoituksista tasaista kassavirtaa. Vaikka Suomessa edelleen suuri osa yhtiöistä jakaa osinkonsa keväisin, voi ulkoimaisista osinkokoneista saada usein osinkotuloa läpi vuoden. Osa kansainvälisistä osinko-osakkeista jakaa osinkoa kvartaaleittain tai jopa kuukausittain.

Osaketyökalulla voit vertailla myös kansainvälisiä osinkokoneita

Parhaimpaan pitkän tähtäimen tuottoon pääsee osinko-osakkeilla, joilla on tasaisesti nouseva osinko. Uudistuneesta Sijoittaja360°-palvelusta löytyvä Osaketyökalu pisteyttää osakkeet sijoittajan puolesta. Työkalu laskee osinkopisteet kahdesta osinkofaktorista:

  • Osingon vakaus ja kasvu (seitsemän tarkasteluvuotta)
  • Osinkotuotto-%. (toteutunut ja ennuste)

Parhaat osinkopisteet saavat yhtiöt, joilla on vakaa ja nouseva osinkohistoria sekä hyvä osinkotuotto-%. Osingon vakaudesta ja kasvusta saa parhaat 10 pistettä vain, jos osinko on noussut jokaisena tarkasteluvuotena.

Miten hyödynnän parhaiden osinko-osakkeiden listaa?

Päivitämme parhaiden kansainvälisten osinko-osakkeitten listaa parin kuukauden välein tai useammin, mikäli listan kokoonpano muuttuu merkittävästi. Sijoittaja.fi:n jäsenillä on siten mahdollisuus tutustua mielenkiintoisiin ulkomaisiin yhtiöihin, jotka erottuvat edukseen osingonmaksullaan. Sijoittaja voi hyödyntää listaa oman osinko-osakesalkun rakentamisessa tai hakea listalta yksittäisiä sijoitusideoita.

Päivitämme myös aktiivisesti parhaiden suomalaisten osinko-osakkeiden listaa. Tämän listan avulla sijoittaja voi poimia salkkuunsa kotimaisia osinkoyhtiöitä vastapainoksi kansainvälisille osinkokoneille.

Parhaat osinko-osakkeet maailmalta (jäsenille)

Jäsenosiossa esittelemme näkemyksemme mukaan tämän hetken parhaat kansainväliset osinko-osakkeet. Hyödynsimme jälleen Osaketyökalun algoritmiä, ja rajasimme yli tuhannesta kansainvälisestä osakkeesta ne, jotka saavat täyden kympin osingosta sekä parhaat pisteet osingon vakaudesta ja kasvusta. Tämän jälkeen valitsimme analyytikkotiimimme voimin kaikista mielenkiintoisimmat ja houkuttelevimmat osinko-osakkeet maailmalta.

Tällä kertaa tiukan seulan läpäisi yhdeksän osaketta.

Analyysit osinko-osakkeista

DNB Bank (DNB)

DNB Bank on Norjan suurin finanssipalvelukonserni. DNB-konserni tarjoaa täyden valikoiman rahoituspalveluita, mukaan lukien lainat, säästäminen, neuvontapalvelut, vakuutukset ja eläketuotteet yksityis- ja yritysasiakkaille. DNB panostaa innovaatioihin ja kestävään kehitykseen, ja se onkin tunnettu digitaalisten pankkipalveluidensa edelläkävijänä.

Vuosi 2023 oli DNB:lle vahva, normalisoituneen korkotason tukiessa pankin korkotuloja. Yhtiön nettotulos kasvoi 17,9 prosenttia edellisestä tilikaudesta 39,5 miljardiin Norjan kruunuun, mikä vastaa 24,83 kruunun osakekohtaista tulosta. Osinkoa DNB:n hallitus ehdotti maksettavaksi 16 kruunua osakkeelta (2022: 12,5 NOK), mikä on linjassa yhtiön osingonjakopolitiikan kanssa. Yhtiön pitkän aikavälin tavoitteena on jakaa yli 50 prosenttia vuosittaisesta tuloksesta ulos osinkona. Viimeisen seitsemän vuoden aikana DNB on kasvattanut vuotuista osinkoaan 125,4 prosenttia.

Globaalit markkinat odottavat keskuspankkien aloittavan ohjauskoron laskut vuonna 2024, minkä odotetaan analyytikoiden ennusteiden perusteella vaikuttavan hieman negatiivisesti DNB:n tulokseen. Yhtiö operoi kuitenkin vahvalla tasella, ja se todennäköisesti pitää kiinni kasvavasta osingosta, kunhan sen tulos pysyy jotakuinkin päättyneen tilikauden tasolla.

DNB Bankin osinko irtoaa 30.4.2024.

  • Osinkotuotto viim. 12 kk (ennuste): 7,3 % (7,4 %)
  • Osinko viim. 12 kk (ennuste): 16,00 NOK (16,21 NOK)
  • Osingonjaon frekvenssi: Vuosittain

Partners Group Holding (PGHN)

Partners Group Holding on Sveitsissä toimiva globaali yksityisten markkinoiden sijoituspalveluyritys. Yhtiö hallinnoi laajaa valikoimaa räätälöityjä salkkuja kansainväliselle institutionaalisille sijoittajille. Partners Groupin toiminta ulottuu ympäri maailmaa, ja sillä on toimistoja Amerikoissa, Euroopassa, Aasiassa ja Australiassa. Yhtiö on tunnettu syvällisestä markkinatuntemuksestaan ja sitoutumisestaan kestävään kehitykseen sijoitustoiminnassaan.

Viime vuoden markkinaympäristö oli Partners Group Holdingin johdon mukaan haastava, ja esimerkiksi Sveitsin frangin vahvistuminen suhteessa euroon ja dollariin heikensi yhtiön raportoimia lukuja. Haasteista huolimatta yhtiö onnistui kuitenkin kasvattamaan koko vuoden liikevaihtoaan 4 prosenttia 1,95 miljardiin frangiin. Valuuttakurssivaihteluista huolimatta Partners Group Holdingin kannattavuus pysyi edellisen vuoden tasolla 61,3 prosentissa, yhtiön liiketuloksen (EBIT) noustessa 5 prosenttia vertailuvuodesta 1,19 miljardiin frangiin. Yhtiön tilikauden tulos oli niin ikään vuoden 2022 tasolla 1,00 miljardia frangia, mikä vastaa 38,55 frangin osakekohtaista tulosta.

Partners Group Holdingin hallitus ehdotti maksettavaksi 39,0 frangia osinkoa per osake tilikaudelta 2023. Ehdotettu osinko on 5 prosenttia suurempi kuin edellisen vuoden osinko. Yhtiön hallituksen mukaan ehdotus perustuu yhtiön liikevaihdon positiiviseen kehitykseen sekä yhtiön vakaisiin lähitulevaisuuden näkymiin kaikilla liiketoiminta-alueilla. Partners Groupin näkymät vaikuttavat myös analyytikoiden silmään positiivisilta, sillä analyytikot odottavat yhtiön parantavan osakekohtaista tulostaan selvästi vuonna 2024. Analyytikot uskovat Partners Group Holdingin myös nostavan osinkoaan selvästi.

Partners Group Holdingin osinko irtoaa 24.5.2024.

  • Osinkotuotto viim. 12 kk (ennuste): 3,1 % (3,3 %)
  • Osinko viim. 12 kk (ennuste): 39,00 CHF (41,97 CHF)
  • Osingonjaon frekvenssi: Vuosittain

Air Products and Chemicals (APD)

Air Products and Chemicals, Inc. (APD) on yhdysvaltalainen teollisten kaasujen, kemikaalien ja niiden käsittelyyn liityvien laitteiden valmistaja, joka on perustettu vuonna 1940. Yhtiö on globaali toimija, joka toimittaa keskeisiä teollisuuskaasuja, kuten happea, typpeä, argonia, vetyä ja hiilidioksidia eri teollisuudenaloille. Air Products on myös edelläkävijä nesteytetyn luonnonkaasun (LNG) käsittelyteknologioiden sekä vetyenergiaratkaisujen kehittämisessä.

Syyskuussa 2023 päättyneellä tilikaudella 2023 APD:n liikevaihto laski prosentilla, mutta yhtiön oikaistu Non-GAAP käyttökate ja operatiivinen liiketulos kasvoivat edellisestä tilikaudesta. APD:n osakekohtaiseksi oikaistuksi osakekohtaiseksi tulokseksi muodostui 11,51 dollaria (2022: 10,25 $), mikä on 12 prosenttia vertailukautta parempi.

Air Products and Chemicals maksaa osinkoa kvartaaleittain yhtiön hallituksen päätöksen mukaan. Koska APD:n tilikausi ei vastaa kalenterivuotta, on yhtiö historiassa maksanut saman suuruista osinkoa tilikauden kolmelta viimeiseltä neljännekseltä sekä seuraavan tilikauden ensimmäiseltä neljännekseltä. Esimerkiksi tilikauden 2023 aikana yhtiö päätti kasvattaa osakekohtaista vuosineljänneksittäin maksettavaa osinkoaan 8 prosenttia 1,75 dollariin (aiemmin: 1,62 $), jota maksettiin kvartaaleilta Q2-Q4/FY2023 ja Q1/FY2024. Osinko kuitenkin irtoaa aina kvartaalin päätteeksi, jolloin kalenterivuoden aikana irtoava osakekohtainen osinko on yhtä suuri jokaiselta neljännekseltä. Täten esimerkiksi viime vuodelta 2023 yhtiö maksoi osinkoa 7,0 dollaria per osake (=4 x 1,75 $), vaikka vuoden aikana osinkoa kilahti osakkeen omistajan tilille 6,87 dollaria (=1,62 $ + 3 x 1,75 $).

Vahvasti sujuneen ensimmäisen neljänneksen jälkeen, sekä hyvin startanneen Q2:n myötä APD ilmoitti 25.1.2024 nostavansa vuodelta 2024 maksettavaa kvartaaliosinkoa 1,77 dollariin osakkeelta. Vuoden 2024 osingoksi siis muodostuu 7,08 dollaria per osake. Air Products and Chemicalsilla on takana jo pitkään kasvanut osinkohistoria, jota yhtiö ei varmasti hevillä katkaise. Yhtiön osinko on kasvanut seitsemässä vuodessa 60,9 prosenttia. APD:n Q2/FY2024 päättyi maaliskuun lopussa, ja ensimmäinen 1,77 dollarin osinkoerä irtosi 28.3.2024. Osakkeenomistajalle osinko maksetaan vasta 13.5.2024.

Air Products and Chemicalsin seuraava osinkoerä (1,77 $) irtoaa arviolta kesäkuun lopulla.

  • Osinkotuotto viim. 12 kk (ennuste): 2,9 % (3,0 %)
  • Osinko viim. 12 kk (ennuste): 6,87 USD (7,08 USD)
  • Osingonjaon frekvenssi: Kvartaaleittain

Bristol-Myers Squibb (BMY)

Bristol-Myers Squibb on johtava yhdysvaltalainen biofarmaseuttinen yritys, joka keskittyy innovatiivisten lääkkeiden kehittämiseen ja markkinoille tuomiseen. Yritys on tunnettu vahvasta tutkimus- ja kehitystoiminnastaan, jonka avulla se pyrkii löytämään uusia ja tehokkaampia hoitomuotoja, joilla pyritään parantamaan potilaiden elämänlaatua. Bristol-Myers Squibbin historia ulottuu yli 150 vuoden taakse, ja se on kasvanut merkittäväksi toimijaksi globaalilla lääkemarkkinoilla.

Vuonna 2023 Bristol-Myers Squibbin liikevaihto laski prosentilla edellisestä tilikaudesta, mikä johtui pitkälti plasmasolusyövän lääkkeenä käytetyn Revlimidin globaalin liikevaihdon 39 prosentin laskusta. Laskeneen liikevaihdon myötä myös yhtiön osakekohtainen Non-GAAP tulos laski 2 prosenttia 7,51 dollariin. Kuluvalle vuodelle 2024 Bristol-Myers Squibb odottaa sen liikevaihdon kasvavan hieman, mutta osakekohtaisen tuloksen arvioidaan laskevan edelleen. Yhtiön Non-GAAP EPS-ohjaus koko vuodelle on 7,10-7,40 dollaria.

Vaikka yhtiön tulos laski, ilmoitti Bristol-Myers Squibbin hallitus jo ennen tilinpäätöstä nostavan yhtiön kvartaaliosinkoa 5,3 prosentilla edellisvuodesta 0,60 dollariin. Tilikaudelle 2024 tämä tarkoittaa yhteensä 2,40 dollarin osakekohtaista osinkoa. Osingon nostamisen myötä tämä on jo 15 perättäinen vuosi, kun Bristol-Myers Squibb nostaa kvartaaliosinkoaan. Osinkohistoriaan loven tekee kuitenkin koronavuosi 2020, jolloin yhtiö maksoi osinkoa vain kolmesti. Yhtiö pyrkii pitämään kiinni kasvavasta osingosta, ja mikäli se tekee ohjauksensa mukaisen tuloksen tilikaudella 2024, ei sillä ole ongelmaa nostaa osinkoa päättyneestä tilikaudesta.

Bristol-Myers Squibb jakaa osinkonsa kvartaaleittain. Ensimmäinen erä irtosi jo kuitenkin tammikuun alussa, ja toinen 4.4.2024. Osinkosijoittajalla on siis mahdollisuus tarttua vielä puoleen viime vuoden osingosta. Osingon kolmas 0,60 dollarin erä irtoaa arviolta heinäkuun alussa.

  • Osinkotuotto viim. 12 kk (ennuste): 4,6 % (4,9 %)
  • Osinko viim. 12 kk (ennuste): 2,31 USD (2,44 USD)
  • Osingonjaon frekvenssi: Kvartaaleittain

Arkema (AKE)

Arkema on johtava ranskalainen kemianalan yritys, joka keskittyy erikoiskemikaalien ja kestävien materiaalien tuotantoon. Yhtiö syntyi vuonna 2004 ranskalaisen energiasektorin yhtiö TotalEnergiesin kemikaaliliiketoiminnan uudelleenjärjestelyn seurauksena. Arkema tarjoaa tänä päivänä laajan valikoiman tuotteita, jotka palvelevat monia eri teollisuudenaloja, kuten rakentamista, autoteollisuutta, elektroniikkaa sekä lääketeollisuutta.

Haastavasta toimintaympäristöstä huolimatta Arkema toimitti vuonna 2023 ohjauksensa mukaisen tuloksen. Yhtiön liikevaihto laski 16,1 prosenttia edellisestä tilikaudesta 9,5 miljardiin euroon, minkä taustalla oli hidastunut kysyntä, asiakkaiden varastojen purkaminen sekä materiaalien hintojen lasku. Myös Arkeman kannattavuus laski vuoden aikana käyttökatteen painuessa 1,5 miljardiin euroon. Yhtiön käyttökateprosentti oli kuitenkin 15,8 prosenttia (2022: 18,3 %), mikä oli Arkeman johdon mukaan vakaa suoritus markkinaolosuhteisiin nähden. Yhtiön laimentamaton osakekohtainen tulos oli päättynellä tilikaudella 5,39 euroa, mikä oli selvästi vertailukautta heikompi (12,61 €).

Arkema kuitenkin näkee, että sen kysyntätilanne voisi parantua huomattavasti vuoden 2024 toisella vuosipuoliskolla. Koko vuodelle 2024 yhtiö ohjaakin sen käyttökatteen olevan 1,5-1,7 miljardia euroa. Arkema osinkopolitiikan mukaisesti yhtiön hallitus kuitenkin ehdotti tilikaudelta 2023 maksettavaksi 3,5 euroa osinkoa per osake. Yhtiön tavoitteena on jakaa kasvavaa osinkoa, joka vastaa vähintään 40 prosenttia vuotuisesta tuloksesta. Seitsemän vuoden tarkasteluikkunassa Arkema on kasvattanut vuosittaista osinkoaan noin 52 prosenttia (2017: 2,3 €).

Arkeman osinko irtoaa 17.5.2024.

  • Osinkotuotto viim. 12 kk (ennuste): 3,5 % (3,8 %)
  • Osinko viim. 12 kk (ennuste): 3,40 EUR (3,68 EUR)
  • Osingonjaon frekvenssi: Vuosittain

Best Buy (BBY)

Best Buy Co. on yhdysvaltalainen kulutussektorin yhtiö, joka on erikoistunut elektroniikkatuotteisiin sekä niihin liittyviin palveluihin. Best Buy toimii pääasiassa Yhdysvalloissa, mutta sillä on myymälöitä myös Kanadassa ja Meksikossa. Yhtiö on aktiivisesti panostanut digitaaliseen myyntiin ja verkkokauppaan, mikä on vahvistanut sen asemaa kilpailluilla markkinoilla.

Best Buyn helmikuussa 2024 päättynyt tilikausi oli yhtiölle haastava. Tilikauden 2024 liikevaihto laski heikentyneen kysynnän myötä 6,2 prosenttia tilikaudesta 2023, vaikka yhtiön edellinen tilikausi oli pituudeltaan viikon lyhyempi. Liikevaihdon lasku näkyi myös Best Buyn tuloksessa – yhtiön Non-GAAP operatiivinen liiketulosprosentti oli 4,1 prosenttia, kun vertailuvuonna se oli 4,4 prosenttia. Myös yhtiön Non-GAAP laimennettu EPS laski 10 prosenttia 6,37 dollariin.

Heikentyneestä tuloksesta huolimatta Best Buy piti kiinni kasvavasta osingostaan, nostaessaan kvartaaliosinkoaan kahdella prosentilla 0,94 dollariin (aiemmin: 0,92 $). Koko vuodelle osakekohtainen osinko on siis arviolta 3,76 dollaria, mikä vastaa noin 59 prosentin osingonjakosuhdetta tilikauden 2024 tuloksesta. Seitsemän vuoden tarkastelujaksolla yhtiö on kasvattanut osinkoaan 108,9 prosenttia (2018: 1,80 $). Tällä hetkellä osake tarjoaa vahvaa 4,7 prosentin osinkotuottoa.

Hieman Air Products and Chemicalsin tavoin Best Buy on historiassa maksanut osingon neljässä yhtä suuressa erässä kalenterivuotta kohden. Kvartaaliosingot irtoavat saman vuoden aikana, mutta koska yhtiön tilikausi kestää seuraavan vuoden helmikuulle, maksetaan viimeinen kvartaaliosinko seuraavan kalenterivuoden puolella. Best Buyn tilikauden 2025 ensimmäinen 0,94 dollarin suuruinen osinkoerä irtosi 20.3., ja se maksettiin osakkeenomistajalle 11.4.2024. Seuraava kvartaaliosingon erä irtoaa arviolta kesäkuun puolivälissä.

  • Osinkotuotto viim. 12 kk (ennuste): 4,7 % (4,8 %)
  • Osinko viim. 12 kk (ennuste): 3,68 USD (3,76 USD)
  • Osingonjaon frekvenssi: Kvartaaleittain

Kinder Morgan (KMI)

Kinder Morgan Inc. on yksi Pohjois-Amerikan suurimmista energia-infrastruktuuriyrityksistä, joka omistaa ja hallinnoi laajaa putkistoverkostoa sekä yli sataa varastointilaitosta. Kinder Morganin toiminta keskittyy pääasiassa luonnonkaasun, raakaöljyn, hiilivedyn ja hiilidioksidin kuljetukseen sekä energian varastointiin. Yhtiöllä on laaja putkistoverkosto, joka ulottuu tuhansia kilometrejä ympäri Yhdysvaltoja, ja se on keskeinen toimija energiamarkkinoilla, tarjoten kriittisiä infrastruktuuripalveluita öljy- ja kaasuteollisuudelle. Yhtiön arvion mukaan vuonna 2024 jopa 40 % Yhdysvalloissa tuotetusta maakaasusta kuljetetaan Kinder Morganin putkistojen läpi.

Vuoden 2023 viimeisellä neljänneksellä Kinder Morganin nettotulos laski 11 prosenttia vertailukaudesta 594 miljoonaan dollariin, ja osakekohtainen tulos laski 10 prosenttia 0,27 dollariin. Myös yhtiön jakokelpoiset kassavarat (distributable cash flow) laskivat 4 prosenttia 0,52 dollariin. Heikentyneen tuloksen taustalla oli yhtiön johdon mukaan korkotason normalisoitumisen myötä kohonneet korkokustannukset sekä matalammat raaka-aineiden hinnat. Vuodelle 2024 yhtiö näkee sen näkymien kirkastuvan. Kinder Morgan ohjaakin sen EPS:n olevan noin 1,22 dollaria (kasvua 15 %) ja jakokelpoisten kassavirtojen 2,26 dollaria per osake.

Vuonna 2023 Kinder Morgan jakoi 0,2825 dollaria osinkoa vuosineljänneksittäin. Vuositasolla tämä tarkoitti yhteensä 1,13 dollarin osakekohtaista osinkoa. Kinder Morgan ilmoittaa kvartaaliosinkonsa aina neljännestulosjulkaisun yhteydessä. Vuodelle 2024 yhtiö kuitenkin arvioi jakavansa yhteensä 1,15 dollarin osakekohtaisen osingon, mikä tarkoittaa 0,2875 dollaria osinkoa per kvartaali. Yhtiö julkaisee Q1/2024 tuloksensa 17.4.2024, jolloin osinko varmistetaan. Ensimmäisen neljänneksen osinko irtoaa arviolta huhtikuun lopussa.

  • Osinkotuotto viim. 12 kk (ennuste): 6,2 % (6,3 %)
  • Osinko viim. 12 kk (ennuste): 1,13 USD (1,16 USD)
  • Osingonjaon frekvenssi: Kvartaaleittain

Compagnie de Saint Gobain (SGO)

Compagnie de Saint-Gobain on ranskalainen monialayritys, joka on erikoistunut rakennusmateriaalien valmistukseen ja jakeluun. Yhtiö on perustettu vuonna 1665, ja se onkin yksi maailman vanhimmista ja suurimmista yrityksistä alallaan. Saint-Gobain tarjoaa laajan valikoiman tuotteita ja palveluita, jotka kattavat muun muassa lasi- ja lasikuitutuotteet, rakennuskemikaalit, keraamiset materiaalit ja korkean suorituskyvyn ratkaisut sekä rakennus- että teollisuussovelluksiin. Saint-Gobain on tunnettu innovaatioistaan rakennusmateriaalien kehityksessä, mikä parantaa rakennusten energiatehokkuutta, mukavuutta ja esteettisyyttä. Saint-Gobain toimii 76 maassa ja se työllisti vuonna 2023 noin 160 000 ihmistä ympäri maailman.

Päättyneen vuoden 2023 markkinatilanne oli haastava myös Saint-Gobainille, joka kärsi erityisesti Euroopan hiljentyneestä rakennusmarkkinasta. Haasteista huolimatta yhtiön liikevaihto laski vain 6,4 prosenttia ollen 47,9 miljardia euroa. Saint-Gobainin kannattavuus puolestaan pysyi markkinatilanteeseen nähden todella vahvana, mikä johtui yhtiön johdon mukaan onnistuneista kustannussäästötoimenpiteistä. Saint-Gobainin operatiivinen liiketulos laski 1,6 prosenttia 5,3 miljardiin euroon, mutta liiketulosprosentti kasvoi vertailukaudesta ennätykselliseen 11,0 prosenttiin. Vuoden 2023 osakekohtainen tulos oli 5,26 euroa (2022: 5,84 €).

Saint-Gobainin hallitus ehdotti tilikaudelta 2023 maksettavaksi 2,10 euron osakekohtaista osinkoa, mikä vastaa 5 prosentin kasvua edellisen tilikauden osingosta. Osinkoehdotuksen toteutuessa yhtiön osingonjakosuhde on vain 39,9 %. Saint-Gobain näkee sen liiketoimintaympäristön pysyvän haastavana, mutta uskoo silti sen kykenevän pitämään liiketulosprosenttinsa yli kymmenessä prosentissa neljättä vuotta perättäin.

Saint-Gobain jakaa osinkonsa yhdessä erässä, joka irtoaa 10.6.2024.

  • Osinkotuotto viim. 12 kk (ennuste): 2,9 % (3,1 %)
  • Osinko viim. 12 kk (ennuste): 2,10 EUR (2,25 EUR)
  • Osingonjaon frekvenssi: Vuosittain

State Street (STT)

State Strees Corporation on todella tunnettu yhdysvaltalainen rahoitussektorin holding yhtiö. Tytäryhtiöidensä kautta State Street tarjoaa laajan valikoiman palveluita institutionaalisille sijoittajille. Yhtiö tarjoaa muun muassa varainhoito- ja pääomasijoituspalveluita, arvopaperinvälitystä sekä muita sijoituspohjaisia palveluita. Se on myös yksi maailman suurimmista rahastonhoitajista ja varainhoitoyhtiöistä. Lisäksi State Street on tunnettu ETF (pörssinoteerattu rahasto) -markkinoiden toimija. State Street on perustettu vuonna 1792, ja se onkin yksi Yhdysvaltojen vanhimmista rahoituslaitoksista.

Tilikausi 2023 oli State Streetille pitkälti vertailukauden tasoinen. Yhtiön Non-GAAP kokonaisliikevaihto kasvoi noin prosentilla 12,2 miljardiin dollariin, ja Non-GAAP osakekohtainen tulos nousi kolme prosenttia vertailuvuodesta 7,66 dollariin.

State Street jakaa osinkoa kvartaalittain. Esimerkkinä viime vuosi, jolloin yhtiö ilmoitti toisen neljänneksen tulosjulkaisun aikaan nostavansa kolmannelta vuosineljännekseltä jaettavaa osinkoa kymmenellä prosentilla 0,69 dollariin (aiemmin: 0,63 $). Tämän suuruista osinkoa on maksettu nyt kolmelta kvartaalilta, ja historiaan peilaten yhtiö maksaa vielä yhden 0,69 dollarin osingon Q2:lta, ennen kuin se tekee mahdollisia muutoksia osinkoon.

Vuositasolla 0,69 dollarin kvartaaliosinko tarkoittaa 2,76 dollarin osakekohtaista osinkoa, mikä vastaa verrattain matalaa 36,0 prosentin osingonjakosuhdetta. Viimeisen seitsemän vuoden aikana State Streetin osinko on kasvanut 64,3 prosenttia (2017: 0,42 $). Mikäli Q2:n aikana ei tapahdu mitään odottamatonta, State Street korottaa osinkoaan myös seuraavalle neljälle kvartaalille. Kuitenkin tämän hetkisellä 0,69 dollarin kvartaaliosingolla lasketulla vuosittaisella osingolla sekä State Streetin osakkeen 14.4.2024 päätöskurssilla laskettuna osakkeen osinkotuottoprosentti on 3,5 %.

State Streetin seuraava osinkoerä irtoaa arviolta kesäkuun lopussa.

  • Osinkotuotto viim. 12 kk (ennuste): 3,5 % (3,8 %)
  • Osinko viim. 12 kk (ennuste): 2,64 USD (2,89 USD)
  • Osingonjaon frekvenssi: Kvartaaleittain
Sinua voisi kiinnostaa
Tekoälyn hyödyntäminen sijoittamisessa
Helsingin pörssi
TOP 10 -osakkeet, jotka löytyvät parhaiden salkunhoitajien salkuista
Haastattelussa Wimaon johto – yritys ratkaisee globaalin muovijäteongelman kannattavasti
Sijoittajan valinnat