Miksi Rovion kurssilasku jatkuu?

Rovio julkisti 2.3.2018 tilinpäätöksen ja kurssilasku jatkuu. Sijoittajilla oli tiedossa jo yhtiön odotuksia heikompi tulos. Miksi kurssi jatkaa laskussa?

Timo Heikkilä
Timo Heikkilä

Rovio julkisti 2.3.2018 tilinpäätöksen ja kurssilasku jatkuu. Sijoittajilla oli tiedossa jo yhtiön odotuksia heikompi tulos. Miksi kurssi jatkaa laskussa?

Rovion pelaajamäärä laski

Rovion toimitusjohtaja sanoi katsauksessaan, että ”Vuosi 2017 oli Rovion liiketoiminnalle historian paras vuosi. Yhtiön kärkipelien tunnusluvut parantuivat ja pelien liikevaihto kasvoi 56 prosenttia.

Harvoin tällaisen hehkutuksen jälkeen osakekurssi laskee 55 %. Osakekurssi oli 10 euroa ennen tulosvaroitusta ja nyt 4,5 euroa. Olemme tässä analyysissa käyneet läpi syyt kurssilaskuun ja oman näkemyksemme osakkeesta.

Kirjoitimme tulosvaroituksen jälkeisessä näkemyksessämme, että ”Miksei yhtiö raportoinut MUP-lukua (maksavien pelaajien määrä). Tiedotteessa kuitenkin kerrottiin käyttäjähankintainvestointien olleen 15,9 miljoonaa euroa Q4:lla ja koko vuonna 69,6 milj. euroa (18,2 M€ vuonna 2016). Ennakoimme, että maksavien pelaajien määrä on laskenut Q4:lla Q3:sta. Mikäli näin on, olisi tämä iso pettymys jälleen markkinoille.

Syy selvisi tilinpäätöksen yhteydessä. Tämä on myös syy kurssilaskun jatkumiseen. Pelaajien määrä jatkoi laskua, vaikka yhtiö investoi kvartaalin aikana 15,9 M€ pelaajahankintoihin (7,7 milj. euroa vertailukaudella).

Positiivista?

Positiivista tilinpäätöksessä oli se, että Rovio jakaa 0,09 euroa osinkoa (ennusteemme oli 0,10 €), euroissa 7,1 milj. euroa ja voitonjakokelpoiset varat ovat 127 milj. euroa. Yhtiön rahavarat ovat 90,8 milj. euroa.

Toinen positiivinen asia, joka sijoittajan on hyvä muistaa kurssilaskun keskellä, että Rovio ei ole taloudellisessa kriisissä. Tase on erittäin vahva. Kassa per osake on 1,16 euroa. Johdon ohjaus liikevoitolle on noin 26 – 30 milj. euroa, mikä tarkoittaa 55 – 60 milj. euron käyttökatetta. Markkina-arvo tällä hetkellä 2.3.2018 on 350 milj. euroa.

Sinua voisi kiinnostaa
Rovion pörssitaival oli floppi
Harvian kasvujakso takana. Rovion tulos ei riittänyt markkinoille.
Markkinat pettyivät Rovion sijoittajaviestintään
Sijoittajan valinnat